İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Ziyaretçi Vizeleri / İş Ziyareti (Business) için İngiltere Vizesi

İş Ziyareti (Business) için İngiltere Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-10-22 03:43:31

6 aydan kısa süreli olarak İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya veya Galler'e iş ziyareti amaçlı ziyaret etmek isteyenler İngiltere iş ziyareti vizesi başvurusunda bulunmalıdır.

İngiltere iş ziyareti vizesi sadece iş ziyaretleri amacıyla ve kısa süre için ( 6 aydan az süre) İngiltere'ye gitmek isteyenlerin başvurabilecekleri bir vizedir. İngiltere iş ziyareti vizesi başvurusu yapıldığında İngiltere Başkonsolosluğu 6 aylık veya 1 – 2 – 5 ve 10 yıllık süreyle vize verebilmektedir. Süre olarak farklı olmalarına rağmen bütün vizeler aşağıda belirtilen şartlara tabidir. Burada belirtilen bilgiler bütün İngiltere iş ziyareti vizeleri için geçerli olan bilgilerdir.

Birleşik Krallık ülkelerinden birine iş ziyareti yaparken önemli olan seyahatinizin İngiltere "İş Ziyareti" amaçlı bir İngiltere vizesi türü kapsamında olup olmadığının değerlendirilmesidir;

  1. İş görüşmeleri, sözleşme imzalama törenleri,
  2. İşyeri gezileri,
  3. Seminerler, toplantılar, konferanslar, fuarlar ve sergiler, festival katılımları,
  4. Montaj, kurulum, teknik destek vs hizmetleri,
  5. Uluslar arası tük ve yolcu taşıyan şoförler,
  6. Garanti kapsamındaki bakım hizmetleri,
  7. Teknik ekipler,
  8. Akademisyenlerin iş ziyaretleri,
  9. Profesör ve öğretmenlerin iş ziyaretleri,
  10. Medya kuruluşu çalışanları,
  11. Film ekipleri,
  12. Din görevlileri,
  13. Danışmanlar,
  14. Hizmet içi eğitimler,
  15. Temsilciler,
  16. Klinik gözlemciler,
  17. PLAB test katılımları,

ve benzeri birçok niyet iş ziyareti kapsamına girmektedir.

İş ziyareti İngiltere vizesi türleri kapsamı çok geniş olduğu için genellikle birçok başvuru sahibi yanlışlıkla bu vizeye başvuru yapabilmektedir. Ziyaretin konusu bazı başvuru sahipleri için iş ziyareti olarak değerlendirilirken bazı başvuru sahipleri için başka bir vize türü kapsamına giriyor olabilir. Bu nedenle de seyahat planlamanızın ve şartlarınızın doğru analiz edilmiş olması gerekir. İş ziyareti vize kapsamı kadar vizeye başvuru yapabileceklerin nitelikleri de önemlidir. Şirket sahipleri, şirket çalışanları, akademisyenler, devlet memurlarından serbest çalışanlara kadar birçok meslek gurubu iş ziyareti vizesi alabilir.

Bu kapsamda değerlendirildiğinde hangi seyahat niyetlerinin iş ziyareti olamayacağı başvurular için önem arz etmektedir. Yani bazı eğitim programları iş ziyareti olarak değerlendirilirken bazıları öğrencilik olarak değerlendirilir ve İngiltere öğrenci vizesine başvuru yapılması gerekir. Bazı seminer, konferans ve araştırma programları iş ziyareti olarak değerlendirilirken bazıları akademik ziyaret kapsamındadır. Aynı şekilde bazı işyeri ziyaretleri iş ziyareti olarak değerlendirilirken bazı ziyaretler genel ziyaret ve hatta aile ziyareti olarak değerlendirilebilir. İş ziyaretlerinde ücret elde edilememesine karşın bazı durumlarda kişinin yine de çalışma izni alması ve uygun vizeye başvurması gerekir. Amacına uygun olarak yapılmayan vize başvurunuz sadece hatalı başvuru türü seçildiği için reddedilebilir.

Aynı şekilde iş ziyareti vizesine başvuru yapamayacaklar da başvurular için oldukça önemlidir. Zira amaca uygun olmayan başvuruların reddedilme riski olduğu gibi iş ziyareti vizesi için yeterli olmayan başvuru sahiplerinin de başvuruları reddedilebilir.

Önemle belirtmek isteriz ki iş ziyareti vizelerinde iş ziyareti yapacak kişinin kısa sürelerle seyahat etmesi, Birleşik Krallıkta bulunan herhangi bir kurumdan/iş yerinden ödeme almaması ve seyahatin kişinin kariyeri ile alakalı olması gerekir. aynı zamanda Birleşik Krallıkta yapılacak olan işin ücretli ve/ya ücretsiz çalışma kapsamına da girmiyor olması gerekir. Benzer amaçlarla seyahat edenler için farklı vize türleri de mevcuttur;

Ücret alınacak şekilde bir program planlanıyorsa;

  1. Ücretli İş Ziyaretleri Vizesi
  2. Tier 2 vizesi
  3. TIER 5 Vizesi başvuruları yapılabilir.

Ücret alınmayacak şekilde bir program planlandıysa;

  1. TIER 5 Vizesi
  2. Akademik Ziyaret Vizesi
  3. Gösteri Sanatçıları Vizesi
  4. Sporcu Vizesi alınabilir.

 

Ücret elde edilecek ziyaretlerden bazıları yine iş ziyareti kapsamında özel bir tür olarak değerlendirilebileceği gibi çalışma izni gerektiren bir durum arz edebilir. Yukarıda bahsedilen vizelerden herhangi birine dahil olmanız halinde yerine getirmeniz gereken şartlar değişecektir.

Yine sanatçılar, sporcular ve diğer yaratıcı kabiliyetler grubundaki başvuru sahipleri her ne kadar iş ziyareti yapıyor olsalar da Birleşik krallıktaki programlarının içeriğine genel ziyaret, iş ziyareti, sporcu – sanatçı – yaratıcı kabiliyetler vizesi gibi vizelerden birini de alması gerekebilir.

 

İş Ziyareti vizesi almak için yapmanız gerekenler şunlardır;

  1. Başvurunuza uygun vize başvuru formunuzun doldurulması gerekir. İş ziyareti kategorisinde, yukarıda belirtildiği üzere, özel ziyaretler için özel vize türleri mevcut olduğu gibi sık seyahat edenle için daha uzun süre geçerli vize türleri de bulunmaktadır. Amacınıza en doğru hizmet eden vize türüne ait doğru formun doldurulması gerekmektedir.
  2. Gidiş amacınız belirtmek ve programın detaylarını belirtmek üzere seyahat planının başvuruda sunulması gerekir. Seyahat planından kasıt davetiye, katılım belgesi, bilet vs gibi çeşitli dokümanlardır. Davetiyeniz katılımcıların niteliklerine uygun olmalıdır.
  3. İş seyahatinin finansmanı oldukça önemlidir. Şirket sahipleri ve çalışanlar için farklı kriterler söz konusu olduğu gibi devlet memurları ve serbest çalışanlarla sanatçı ve sporcuların her biri için de seyahat finansmanı ayrı ayrı detaylandırılır. Temelde seyahatin finanse edilmesi konusunda herhangi bir tereddüt yaşanmaması adına hazırlık yapılır.
  4. Şayet bütün bilgi ve belgeleriniz eksiksiz ve tam ise ve uzmanlarımız yaptıkları ön inceleme sonrası sizleri bilgilendirdikten sonra ve varsa eksiklerinizi sizden talep ettikten sonra başvurunuzun yapılması aşmasına geçilecektir. Öncelikle İngilizceye tercümesi gereken bütün evraklarınızın çevirileri firmamız tercümanları tarafından yapılacaktır. Bu tercümeler için (kaç dokümanın ve ne kadar uzunluktaki dokümanların söz konusu olduğu hesaba katılmaksızın) herhangi bir ek ücret talep edilmemektedir ve firmamız banka hesabına yatıracağınız ve firmamızca belirlenen toplam vize başvuru masraflarının içerisine dahildir.
  5. İngiltere iş ziyareti vizesi başvurunuz firmamız uzmanlarınca online olarak yapılacaktır. Yapılmış olan başvurunuz için bir başvuru dosyası tamamlanmış olacaktır. İngiltere iş ziyareti vizesi için öngörülen ve İngiltere Başkonsolosluğu tarafından talep edilen ücret firmamız tarafından karşılanacak olup firmamızca sizlerden talep edilen İngiltere iş ziyareti vizesi başvuru ücretine dâhildir. 
  6. Sizler ile kontağa geçilerek biyometriktarama ( parmak izi ve göz taraması) işlemi için sizler içinde uygun olabilecek gün ve saatte randevu alınacak ve bu randevu tarihine ilişkin konfirmasyon sizlere bildirilecektir.
  7. Randevusu alınan tarih ve saatte parmak izi vermek ve biyometrik taramadan geçmek üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Antalya ve Adana'daki merkezlerden hangisinden randevu sizin için alınmış ise o merkezde bulunmanız gerekmektedir.
  8. Biyometrik taramadan sonra yapılmış olan vize başvurusu İngiltere Başkonsolosluğu tarafında incelemeye alınacaktır.
  9. İstisnai de olsa İngiltere Başkonsolosluğu yüz yüze görüşme yapmak üzere başvuru sahibin bir mülakata katılmasını talep edebilmektedir. Bu durumda firmamız bu mülakat talebi ile ilgili işlemleri takip ederek sizlere gerekli bilgiler aktarılacaktır. Ayrıca mülakatta ne tür sorular sorulabileceği ve mülakata neden gereksinim duyulduğu ve hangi tür sorunlar ile karşılaşabileceğiniz ve bunları nasıl aşabileceğiniz yönünde ve İngiltere göçmenlik kanun ve kuralları çerçevesinde sizlere bilgi verilecek ve mülakata ne ile karşılaşabileceğinizi bilir bir şekilde çıkmanız sağlanacaktır.  Unutulmaması gereken şey şudur; birçok kez başvuru sahipleri mülakat sırasında ne ile karşılaşacaklarını bilmemekte ve panik havasında mülakata girmektedirler. Ayrıca sorulan soruların ne amaçla ve hangi yönde sorulduğunu bilmemekte ve kendilerinden ne türlü cevaplar beklendiğini ve hangi cevap ve bilgilerin İngiltere vizesi başvurusunun olumlu sonuçlanmasını sağlayacağını bilmemekte ve çoğu zaman gerek aşırı heyecan ve gerekse beklide ilk bakışta anlamsız kalabilecek sorulara karşı yetersiz ve eksik sayılabilecek cevaplar verilmiş olması aslında yeterli niteliklere gerçekte sahip olunmasına rağmen bunların vize memuruna yeterince aktarılamaması yüzünden birçok İngiltere vizesi başvurusu haksız yere reddedilebilmektedir. Her yıl reddedilen binlerce vize başvurusunun çoğu eksik veya yetersiz ve yanlış bilgi ve belgeden kaynaklanmaktadır. Bunun önüne geçmek ve bu başvurunuzda bu konuya hakim uzmanlarla hareket etmek size ait olan bir tercih.
  10. Bütün aşamalardan sonra, İngiltere turist vizesi başvurunuz eğer mülakata gerek duyulmamış ise 3 hafta içerisinde ve bazen daha da kısa süre içerisinde sonuçlandırılmakta, İngiltere vizesi alınmış şekliyle pasaportunuz sizlere firmamız tarafında kargo ile bir sonraki gün ulaştırılmaktadır. İş ziyareti vizelerinde genel eğilim başvuruların olabildiğince hızlı sonuçlandırılmasıdır. Ancak yine de seyahat tarihiniz netse ve yetişme problemi yaşayacağınızı düşünüyorsanız öncelikli servis satın alarak başvurunuzu hızlandırabilirsiniz. Öncelikli servis satın alarak hızlandırılmış vize başvuruları 5 iş günü içinde, genellikle de 2-3 iş günüde yanıtlanmaktadır.

Bilindiği gibi İngiltere ziyaret vizesi 6 aylık, 1 – 2 – 5 – 10 yıllık süreler için verilebilmektedir. Bu geçerlilik süreleri içerisinde aldığınız İngiltere ziyaret vizesi 6 aylık dahi olsa (aksi vizeniz üzerinde özellikle belirtilmedikçe) birden fazla giriş çıkış yapılabilmektedir. 6 aylık olan bir vize için 6 aydan fazla kalabilmek 12 ay içerisinde mümkün olmayacaktır. Ancak, 6 aylık vizenin tekrar alınması halinde aynı yıl içerisinde yani son 12 ay içerisinde 6 aylık kalma limiti aşılacak olduğundan bu ziyaret yasa dışı hale gelecektir. 1 – 2 – 5 – 10 yıllık süreli İngiltere ziyaret vizesi türlerinde ise kişi bir yıl içinde en fazla 6 ay İngiltere'de kalabilir. Bu konu vize sahibinin sorumluluğundadır. Yani kişi vizesinin son tarihi henüz gelmediği için İngiltere'de bir yıl içinde 6 aydan fazla kalırsa vize aşımı yapmış olacağı için vize ihlali söz konusu olacaktır. Burada vize sahibinin gözden kaçırması, unutması, vs gibi mazeretler kullanılamıyor. Yani bir kerede vizenizin suresi 10 yıllık da olsa 6 aydan fazla İngiltere de kalamazsınız ve 6 ay dolmadan ülkeden ayrılmak zorundasınız. Sonrasında tekrar giriş yapılabilir bu 10 yıllık süre içerisinde ancak yukarıda belirtildiği gibi size verilen İngiltere turist vizesinin geçerlilik suresi ne olursa olsun ( 6 ay, 1 – 2 – 5 – 10 yıllık) son 12 ay içerisinde 6 aydan fazla İngiltere de kalamazsınız.

Netice itibariyle, eğer yukarıdaki şatlara uyulmazsa, vizeniz siz Türkiye'de iken veya İngiltere ye vardığınızda göçmenlik memurları tarafından iptal edilebilir. Şayet bu olmazsa bile, size verilen İngiltere turist vizesinin geçerlilik süresinin sona ermesine müteakip tekrar başvuru yapmak istediğinizde, bu husus İngiltere vize memuru tarafından göz önünde bulundurulacak ve bu yeni yaptığınız başvurunuzun reddedilmesine ve İngiltere vizesi alamamanıza yol açacaktır.

İş amaçlı seyahat eden kişiler için bazı istisnai durumlar söz konusudur. Örneğin klinik gözlemci olan doktor ve dişçiler için verilen gözlemci vizeleri 3 aylık olarak verilir. Vize Birleşik Krallıkta uzatılarak toplamda 6 aya kadar kalınabilir. Veya ücret alımına izin verilen iş ziyareti vizeleri 6 hafta için verilir ve bu 6 hafta içinde en fazla 1 ay kullanılabilir.

Amacınıza hizmet eden bir vize başvurusunda bulunmadıysanız şayet ve yine de vize alabildiyseniz veya birleşik Krallığa gittikten sonra fikriniz değiştiyse bir takım kısıtlamalara maruz kalırsınız;

  1. Birleşik Krallıkta uygun bir iş bulsanız ve çalışma izniniz çıksa bile vizeye başvuru yapabilmek için kendi ülkenize dönmeniz gerekir. TIER 2 ve TIER 5 Çalışma Vizeleri konusunda firmamızdan bilgi alabilirsiniz.
  2. Birleşik Krallıkta kendi işinizi kurmaya karar verirseniz hangi ülke vatandaşı olduğunuza göre Birleşik Krallıktan ayrılmadan da vize değiştirmeniz mümkün olabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için firmamızla iletişime geçtiğinizde Birleşik Krallıktaki imkânlarınız için bilgi alabilirsiniz.
  3. Birleşik Krallıkta evlenmeye karar verirseniz evlilik yapabilmek için gerekli izinler artık Birleşik Krallıktayken alınamadığından sadece resmi nikâh için ileri tarihli gün alabilirsiniz. Gün aldıktan sonra kendi ülkenize dönüp evliliğe ve gelecek planlarınıza uygun vize için başvuru yapmanız gerekir. Evlilik Ziyareti vizeleri ve Yerleşim vizeleri için firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

Her çeşit İngiltere vizesive İngiltere ile ilgili her konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız lütfen İngiltere vizesi başvuru hattı üzerinden uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • "İş Ziyareti (Business) için İngiltere Vizesi" sayfası 13271 defa okundu
  • İngiltere vizesi, iş ziyareti, birleşik Krallık, mülakat, İngiltere Başkonsolosluğu, mülakat, biyometrik tarama, 1-2-5-10 yıllık süre
Paylaş: