İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Ziyaretçi Vizeleri / İngiltere'de Evlilik Vizesi

İngiltere'de Evlilik Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-10-21 22:29:26

İngiltere’de evlilik yapmak veya eşcinsel partnerliklerini kaydettirmek isteyen çiftler İngiltere Evlilik Ziyareti vizesi başvurusunda bulunmalıdır.

İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi başvurusu eğer İngiltere'de evlilik yapmak veya eşcinsel partnerler tarafından bu beraberliği Civil Partnership (Medeni beraberlik) olarak kaydetmek üzere yapılıyorsa aşağıdaki hususları bilmeniz ve bunları web sitemizin İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi (genel bilgiler) bölümündeki bilgi, öneri ve yönerge ile yine aynı bölümdeki prosedür ve süreçleri dikkate alarak İngiltere vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Burada şunu özellikle belirtmek isteriz; İngiltere’de yerleşik olarak  bir şahıs ile İngiltere’de evlilik yapmak isteyenlerin ve bu evlilik sonrası İngiltere’de kalarak yaşamlarını bu ülke içerisinde sürdürmek isteyenlerin başvuru yapması gereken vize türü İngiltere evlilik ziyareti vizesi değildir. Bu amaçla İngiltere vizesi başvurusu yapmak isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türü web sitemizin İngiltere Yerleşim Vizesi – Evlilik başlığı altında açıklanmakta olup, İngiltere de evlilik yapmayı İngiltere'de yerleşme amaçlı isteyen kişilerin İngiltere Yerleşim Vizesi – Nişanlılık bölümünde açıklanan kriterler çerçevesinde ve yine aynı bölümde açıklanan prosedür ve süreçlere tabi olarak yapması gerekmektedir. Burada verilen ve aşağıda açıklamaları bulunan vize türü yani İngiltere evlilik ziyareti vizesi ise İngiltere’de yaşama amacı olmadan sadece İngiltere de evlilik yapmak isteyen kişiler için geçerlidir.

Evlenmek veya eşcinsel beraberliğini kaydettirmek isteyen kişilerden, yani partnerlerden herhangi birisi Avrupa Ekonomik Alanı(AEA) üyesi ülkeler veya İsviçre vatandaşı ise, bu kişilerin İngiltere de evlilik yapmak veya eşcinsel beraberliğini İngiltere’de kaydettirmek için herhangi bir İngiltere vizesi başvurusu yapmasına gerek yoktur. Bu kişiler serbestçe İngiltere’ye giriş yapıp bu amaçlarını gerçekleştirebilirler. Ancak evlenecek olan veya eşcinsel beraberliklerini kaydettirmek isteyen kişilerden birisi veya her ikisi AEA veya İsviçre vatandaşı değilse, bu takdirde AEA ve İsviçre vatandaşı olamayan eş veya her iki partner İngiltere vizesi almak zorundadır.

Yapılacak olan başvuru evlilik işlem ve sürecinin İngiltere’de gerçekleştirilmesi amacına yönelik olmalıdır. Bunun anlamı, eğer eşler evlilik sonrasında İngiltere’de kalmak ve bu ülkede yaşamak gibi bir amaçla İngiltere’de evlilik yapmak istiyorlarsa bu vizeye başvuramazlar. Eşler kesinlikle evlilik sonrası ve kendilerine verilen İngiltere vizesinin bitiş tarihinden önce ülkeyi terk etmek zorundadırlar.

Evlilik veya eşcinsel beraberliği kaydettirme amaçlı olarak İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi başvurusu yapmak isteyenlere verilecek olan vize süresi diğer normal İngiltere turist (ziyaretçi ) vizesi kategorilerinde olduğu gibi 6 aydır.

Bu İngiltere vizesi diğer İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi için geçerli olan ve web sitemizin İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi (genel bilgiler) bölümünde belirtilen şart, kriter, kural, prosedür ve süreçlere tabi olduğundan, burada belirtilen bilgilerin İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi (genel bilgiler) bölümündeki bilgiler ile birlikte değerlendirilmesi suretiyle başvuru yapmanız gerektiğinden belirttiğimiz bölümün içeriğinin de İngiltere’de evlilik yapmak isteyen başvuru sahipleri tarafından incelenmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Şayet vize başvurunuz başarılı sonuçlanırsa İngiltere’de yetkilendirilmiş olan herhangi bir evlendirme dairesinde veya eşcinsel beraberliği kayıt dairesinde evlenebilir veya birlikteliğinizi kayıt altına alabilirsiniz.

Evlilik veya eşcinsel birlikteliği kayıt işlemleri için arzu ettiğiniz yetkilendirilmiş evlilik veya eşcinsel birlikteliği kayıt dairelerine yasal bildirimin, İngiltere vizesi alınıp İngiltere’ye varıldıktan sonra verilmesi gerekmektedir. Bu bildirimin yapılması sırasında size verilmiş olan bu spesifik olarak evlenme veya eşcinsel birlikteliği kayıt altına alma iznini içeren İngiltere vizesini ibraz etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bir evlilik gerçekleştirmek veya eşcinsel beraberliği kayıt altına almak için yasal bildirim prosedürü ve bu bildirim ile evliliğin gerçekleştirilmesi ile ilgili bilgilere evlilik dairelerinin bölgelere göre ayrılmış olan web sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bu web siteleri; İngiltere ve Galler için;www.gro.gov.uk, İskoçya için; www.gro-scotland.gov.uk, ve Kuzey İrlanda için; www.groni.gov.uk. dir.

Yukarıdaki açıklamalar ve İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi (genel şartlar) bölümündeki açıklamalar bütününü dikkate alarak ve İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi başvurusunu İngiltere’ de evlilik yapmak veya eşcinsel beraberliği kayıt altına almak amacıyla İngiltere vizesi başvurusu yapan kişilerin başvuruları reddedildiği takdirde, bu ret cevabına karsı itiraz hakkı bulunmamaktadır. İtiraz hakkı bulunmamakla birlikte, şayet kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu veya ırkçılık yapıldığı gerekçeleriyle bir itiraza yapılırsa, aile ziyareti haricindeki amaçlar ile İngiltere turist (ziyaretçi) vizesi başvurusu retlerine karşı tanınan sınırlı itiraz hakları çerçevesinde mümkün bulunmaktadır.

İngiltere turist/ziyaretçi vizesi de dahil olmak üzere her çeşit İngiltere vizesi için lütfen uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla İngiltere vizesi başvuru hattı üzerinden iletişime geçerek profesyonel destek alınız.

  • "İngiltere'de Evlilik Vizesi" sayfası 11900 defa okundu
  • İngiltere ziyaretçi/turist vizesi, itiraz, eşcinsel beraberliği, İsviçre vatandaşı, AEA
Paylaş: