İngiltere Vizesi

  • Londra Ofisi
  • Ankara Ofisi
  • İstanbul Ofisi
  • İzmir Ofisi
  • Gaziantep Ofisi

İngiltere Vizesi / İngiltere Ziyaretçi Vizeleri / İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2016-08-24 08:47:09

Ziyaret amaçlı 6 aydan kısa süreli İngiltere'ye seyahat edeceklerin başvuracağı İngiltere vizesi, İngiltere Ziyaretçi/Turist Vizesi'dir.

Öncelikle unutulmamalı ki; bu İngiltere vizesi türü ile İngiltere'de maddi gelir sağlayacak çalışmalar yapılamaz.

İngiltere Ziyaretçi/Turist Vizesi kapsamında İngiltere'nin yanı sıra Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler de ziyaret edilebilir. Bu Birleşik Krallık ülkelerine seyahat edebilmek için İngiltere vizesi sahibi olmak yeterlidir, yani herhangi bir başka vize türüne ihtiyaç yoktur. 

İngiltere ziyaret/turist Vizesi, 6 aydan kısa süreli olmak kaydıyla İngiltere’ye gitmek isteyenlerin başvurabilecekleri İngiltere vizesidir. İngiltere ziyaretçi vizesi türleri çok çeşitlidir.

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvuru yapıldığında

İngiltere Başkonsolosluğu 6 aylık veya 1 – 2 – 5 – 10 yıllık süreyle İngiltere turist/ziyaretçi vizesi verebilmektedir.

İngiltere ziyaret/turist vizesi başvuruları değişik amaçlarla yapılabileceğinden bazıları hakkında özel düzenlemeler ve şartlar söz konusudur. Örneğin eğer Aile Ziyareti amaçlı bir İngiltere ziyaret/turist Vizesi başvurusu söz konusu ise İngiltereziyaret/turist vizesi başvurusu için belirtilen bütün bilgiler geçerli olmak kaydıyla bazı ek bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Benzer şekilde İngiltere ziyaret/turist vizesi başvurusu ile amacınız bir iş görüşmesi ve ziyaret ise yine ek olarak İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi - İngiltere İş Ziyareti Vizesi şartlarını dikkate almanız gerekmektedir.

Burada öncelikle İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurusu için adım adım ne yapmanız gerektiği, ne tür bilgi belgelere ihtiyaç duyabileceğiniz, başvurunun nasıl yapılacağı başvuru aşamasında veya başvuru sonrasındaki bütün prosedürler en basit ve pratik şekliyle açıklanmaktadır. Buradaki bilgiler İngiltere göçmenlik kanunları ve yönetmeliklerinin İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi ile ilgili bölümlerinin yanı sıra gerek İngiltere Başkonsolosluğunun gerekse İngiltere sınır ajansının uygulama ve yönergeleri dikkate alınarak özetlenmiş ve aslında oldukça komplike olan birçok konu mümkün olduğunca açık bir şekilde aktarılmaya çalışılmıştır.

İlk bölümde maddeler halinde İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurusu prosedürü ve nasıl ve nereden başlayıp ne yapacağınız açıklanmakta ikinci bölümde belirtilen düzenlemeler ışığında İngiltere Başkonsolosluğu tarafından yapılacak incelemede nelere bakılacağı ve incelemenin hangi kriterler ile değerlendirileceği açıklanarak İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurusunun başarı şansı hakkında bir fikir edinebilme amacı taşımaktadır.

İngiltere ziyaret/turist vizesi hakkındaki sorularınızın burada veya İngiltere vizesi  türüne ait ilgili sayfada yanıtlanmaması veya tatmin edici olmaması halinde bizi her zaman için Londra ve Türkiye'deki ofislerimizden arayabilir, uzmanlarımızla görüşebilir, başarı şansı yüksek olan bir başvuru yapabilir ve bu şekilde her yıl reddedilen binlerce İngiltere Vizesi başvuru sahibinden biri olmaktan kurtulabilirsiniz. 

 

İngiltere Vizesi Başvurusunda Yapılması Gerekenler;

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi almak için yapmanız gerekenler şunlardır;

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi evrak listesinde belirlenen belgeleri tamamlayarak firmamız ofislerine göndermelisiniz. Gerek belgelerin hazırlanması sırasında ve gerekse bu belgeler firmamıza ulaştırıldıktan sonraki aşamalarda ihtiyacınız olan bütün bilgiler aşağıdaki sırasıyla ve aşama aşama açıklanmaktadır. Şayet aradığınız sorunuzun cevabını burada bulamadıysanız lütfen firmamız uzmanları ile telefon aracılığıyla derhal irtibata geçiniz.  

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz için İngiltere'ye gidiş amacınız belirlemek ve eğer aile ziyareti veya iş ziyareti söz konusu ise davetiye gerekmektedir. Diğer durumlarda da gidiş amacınızı belgeleyebilecek dokümanlara ihtiyaç duyulacaktır.(otel rezervasyonu, tur rezervasyonu, uçak bileti rezervasyonu vs.)

İngiltere ziyaret/turist Vizesi başvurunuz için maddi durumunuza ilişkin belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bu özellikle İngiltere'de kaldığınız süre içerisinde kamu sosyal yardım ihtiyacınızın olmayacağını belgelemek açısından önemlidir. Maddi durumunuzun yeterli olmaması sonucuna varılırsa, İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz reddedilecektir. 
Maddi durumunuzun yeterliliği ve maddi durumunuzun yeterli olarak görülüp görülmeyeceği firmamız uzmanlarınca incelenecek ve sizlere bilgi verilmek suretiyle şayet gerekliyse İngiltere ziyaret/turist vizesi başvurunuzun başarılı olmasını sağlayacak hazırlıklarda bulunmanız açısından yönlendirme yapılacaktır. 

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz hakkında uzmanlarımızın ilk incelemesi sizlere gönderilen belge listesindeki dokümanlara bağlı olacaktır. İlk incelemenin ardından sizin koşul ve durumunuza özel olarak gereken ek belge ve dokümanları ulaştırmanız istenecektir. Bahsi geçen bilgilendirme ve yönlendirmeler İngiltere göçmenlik kanunlarının İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi için öngördüğü kanun ve kurallar çerçevesinde olacak ve İngiltere Vizesi başvurunuzun başarılı şekilde sonuçlandırılmasına katkı sağlayacaktır. Hatırlanması gereken şudur; belge listesinde belirtilen bütün belgeleri verseniz dahi, İngiltere Vizesibaşvurunuz reddedilebilme ihtimali her zaman vardır. Dolayısıyla önemli olan bu belgeleri sunabiliyor olmak değil, bu belgelerin içeriğindeki bilgilerin göçmenlik kanun ve kurallarında öngörülen nitelik ve şartların taşındığını gösterebiliyor olmasıdır. İngiltere Başkonsolosluğu vize memurunun hangi hususları dikkate aldığı firmamız uzmanlarınca bilinmekte ve İngiltere vizesi başvurunuz daha İngiltere vize memurunun incelemesine sunulmadan uzmanlarımızca ön incelemeye tabi tutulmak suretiyle olası bir ret cevabıyla karşılaşmamak için yapılması gerekenler öncelikler belirlenerek sizlere bildirilmekte ve sizlere daha sağlıklı ve başarı şansı daha yüksek bir başvuru yapma fırsatı tanınmaktadır.

Şayet İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz için bütün bilgi ve belgeleriniz eksiksiz ve tam ise ve uzmanlarımız yaptıkları ön inceleme sonrası sizleri bilgilendirdikten sonra ve varsa eksiklerinizi sizden talep ettikten sonra başvurunuzun yapılması aşamasına geçilecektir. Öncelikle İngilizceye tercümesi gereken bütün evraklarınızın çevirileri firmamız tercümanları tarafından yapılacaktır. Bu tercümeler için herhangi bir ek ücret talep edilmemektedir, firmamız banka hesabına yatıracağınız ve firmamızca belirlenen toplam vize başvuru masraflarının içerisine dahildir.

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz için tercümeler tamamlandıktan sonra, şayet gerekiyorsa sponsorluk deklarasyonu firmamız uzmanlarınca varsa sizin sponsorunuz için hazırlanacak ve sponsorunuza gönderilecek imzalanıp geri göndermesi sağlanacaktır.

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz firmamız uzmanlarınca online olarak yapılacaktır. Yapılmış olan başvurunuz için bir başvuru dosyası tamamlanmış olacaktır. İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi için öngörülen ve İngiltere konsolosluğu tarafından talep edilen ücret firmamız tarafından karşılanacak olup firmamızca sizlerden talep edilen İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvuru ücretine dâhildir. Herhangi bir ek ücret veyahut ödeme söz konusu olmayacaktır.

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz için sizler ile kontağa geçilerek biyometrik tarama (parmak izi ve göz taraması) işlemi için sizler içinde uygun olabilecek gün ve saatte randevu alınacak ve bu randevu tarihine ilişkin konfirmasyon sizlere bildirilecektir.

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvuru randevusu alınan tarih ve saatte parmak izi vermek ve biyometrik taramadan geçmek üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya,Bursa, Gaziantep ve Bursa’daki merkezlerden hangisinden randevu sizin için alınmış ise o merkezde bulunmanız gerekmektedir.

Biyometrik taramadan sonra yapılmış olan İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurusu İngiltere Başkonsolosluğu tarafında incelemeye alınacaktır.

İstisnai de olsa İngiltere Başkonsolosluğu yüz yüze görüşme yapmak üzere başvuru sahibin bir mülakata katılmasını talep edebilmektedir. Bu durumda firmamız bu mülakat talebi ile ilgili işlemleri takip ederek sizlere gerekli bilgiler aktarılacaktır. Ayrıca mülakatta ne tür sorular sorulabileceği ve mülakata neden gereksinim duyulduğu ve hangi tür sorunlar ile karşılaşabileceğiniz ve bunları nasıl aşabileceğiniz yönünde ve İngiltere göçmenlik kanun ve kuralları çerçevesinde sizlere bilgi verilecek ve mülakata ne ile karşılaşabileceğinizi bilir bir şekilde çıkmanız sağlanacaktır.  Unutulmaması gereken şey şudur; birçok kez başvuru sahipleri mülakat sırasında ne ile karşılaşacaklarını bilmemekte ve panik havasında mülakata girmektedirler. Ayrıca sorulan soruların ne amaçla ve hangi yönde sorulduğunu bilmemekte ve kendilerinden ne türlü cevaplar beklendiğini ve hangi cevap ve bilgilerin vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasını sağlayacağını bilmemekte ve çoğu zaman gerek aşırı heyecan ve gerekse beklide ilk bakışta anlamsız kalabilecek sorulara karşı yetersiz ve eksik sayılabilecek cevaplar verilmiş olması aslında yeterli niteliklere gerçekte sahip olunmasına rağmen bunların vize memuruna yeterince aktarılamamasına binaen birçok İngiltere vizesi başvurusu haksız yere reddedilebilmektedir. Her yıl reddedilen binlerce vize başvurusunun çoğu eksik veya yetersiz ve yanlış bilgi ve belgeden kaynaklanmaktadır. Bunun önüne geçmek ve bu başvurunuzda bu konuya hakim uzmanlarla hareket etmek size ait olan bir tercih.

Bütün aşamalardan sonra, İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurunuz eğer mülakata gerek duyulmamış ise 2 – 3 hafta içerisinde ve bazen daha da kısa süre içerisinde sonuçlandırılmakta, İngiltere Vizesi alınmış şekliyle pasaportunuz sizlere firmamız tarafında kargo ile bir sonraki gün ulaştırılmaktadır. İngiltere turist vizesi başvurunuzun 2 – 3 haftalık süreden daha kısa bir sürede sonuçlandırılması eğer daha önceki bir tarihe ait İngiltere vizeniz varsa veya schengen, Amerika, Kanada vb. vizeleri varsa, kuvvetle muhtemeldir. İngiltere Başkonsolosluğu şayet yüksek sayıda İngiltere vizesi başvurusu almış ve çok iş yükü varsa veya siz mülakata çağırıldı iseniz vizenizin çıkması süreci bir iki hafta daha uzayabilecektir. Bu durumlarda da firmamız uzmanları sizleri sürekli olarak bilgilendirecektir. Daha başvurunuz yapılmadan sizlere o dönem içerisinde yapılan vize başvurularının ne kadar sürede sonuçlandırıldığı konusunda da İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvuru dosyanızın hazırlanması sırasında bilgi ve destek verilecektir.

 

İngiltere Vizesi Başvurusunda Genel Şartlar;

İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurularında İngiltere göçmenlik kanunlarının öngördüğü ve İngiltere Başkonsolosluğu tarafından İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurularına uygulanan şartlar şunlardır;

Amaç kesinlikle kısa süreli olmalıdır. Bunun anlamı 6 aydan daha fazla süre ile İngiltere’ye gitmek istiyorsanız veya bu ülkede daha fazla süre ile kalmanız gerekiyorsa İngiltereZiyaret/Turist Vizesine başvuramayacağınızdır. Burada bahsedilen 6 ay herhangi 12 ay içerisinde 6 aydır. Yani toplamda herhangi 12 ay toplamında 6 aydan fazla kalma amaçlı olarak bu İngiltere Vizesi türünün alınması mümkün değildir. Ancak, bu 6 aylık dönem tek bir seferde İngiltere de geçireceğiniz aralıksız 6 ay olabileceği gibi çok daha sürekli giriş çıkışlarla İngiltere de geçirilen sürelerin toplamı olarak da son 12 ay içerisinde 6 ay olabilecektir. Bilindiği gibi İngiltere turist vizesi 6 aylık, 1 – 2 – 5 – 10 yıllık süreler için verilebilmektedir. Bu geçerlilik süreleri içerisinde aldığınız İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi 6 aylık dahi olsa (aksi vizeniz üzerinde özellikle belirtilmedikçe) birden fazla giriş çıkış yapılabilmektedir. 6 aylık olan bir vize için 6 aydan fazla kalabilmek 12 ay içerisinde mümkün olmayacaktır. Ancak, 6 aylık vizenin tekrar alınması halinde aynı yıl içerisinde yani son 12 ay içerisinde 6 aylık kalma limiti aşılacak olduğundan bu ziyaret yasa dışı hale gelecektir. 1 – 2 – 5 – 10 yıllık süreli İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi türlerinde ise her altı ayda bir giriş çıkış yapma zorunluluğu mevcuttur. Yani bir kerede vizenizin suresi 10 yıllık da olsa 6 aydan fazla İngiltere de kalamazsınız ve 6 ay dolmadan ülkeden ayrılmak zorundasınız. Sonrasında tekrar giriş yapılabilir bu 10 yıllık süre içerisinde ancak yukarıda belirtildiği gibi size verilen İngiltere Ziyaret/Turist Vizesiningeçerlilik suresi ne olursa olsun ( 6 ay, 1 – 2 – 5 – 10 yıllık) son 12 ay içerisinde 6 aydan fazla İngiltere de kalamazsınız. Netice itibariyle, eğer yukarıdaki şatlara uyulmazsa, vizeniz siz Türkiye’de iken veya İngiltere ye vardığınızda göçmenlik memurları tarafından iptal edilebilir. Şayet bu olmazsa bile, size verilen İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi'nin geçerlilik süresinin sona ermesine müteakip tekrar başvuru yapmak istediğinizde, bu husus İngiltere vize memuru tarafından göz önünde bulundurulacak ve bu yeni yaptığınız başvurunuzun reddedilmesine ve İngiltere vizesi alamamanıza yol açacaktır.

Yukarıdaki süre şartının istisnaları bazı ziyaretçiler için söz konusudur. Bu istisnalar haricinde, İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi İngiltere de uzatılamayacaktır. Bunun anlamı örneğin 6 aylık bir İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi alıp altı ay bitmeden önce de olsa bu sürenin uzatılması için İngiltere içerisinde bulunduğunuz sırada bu tür başvurunun yapılamayacağıdır. Böyle bir başvuru kesinlikle reddedilecek ve bu ret kayıtlarda kalacağından ileriki zamanda aynı tür vize almanızın önünde engel teşkil edebilecektir. Dolayısıyla, İngiltere konsolosluğu tarafından size verilen İngiltere Ziyaret/Turist Vizesinin süresi dolmadan ve her halükarda 6 aylık süre dolmadan (1 – 2 – 5 ve 10 yıllık vizeler için) Türkiye’ye dönmeniz ve eğer İngiltere vizenizin geçerlilik süresi dolmuş ise yeni bir başvuruyu Türkiye’den İngiltere konsolosluğuna yapmanız gerekmektedir.

Süre konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise sudur; İngiltere ziyaret/turist Vizesi başvurusu yapıldığı zaman size ne amaçla ve ne kadar süre için İngiltere de kalmak istediğiniz İngiltere Başkonsolosluğu tarafından sorulmaktadır. Bu sorulara, örneğin bir arkadaşımı iki hafta için ziyaret edeceğim diye cevap verdikten sonra ve vizenizi aldıktan sonra iki hafta yerine 6 hafta kalırsanız ve bunun zorunluluktan kaynaklandığını gerekçeleri ile birlikte inandırıcı şekilde açıklayamazsanız, vizeniz iptal edilebileceği gibi, iptal edilmese bile bir sonraki yapacağınız vize başvurusunda İngiltere Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilebilecek ve İngiltere vizesi başvurunuz (yanlış beyan verip vize aldığınız için bir önceki vizenizde) reddedilebilecektir. Dolayısıyla yapılması gereken İngiltere Başkonsolosluğuna İngiltere vizesi başvurusu yapılırken İngiltere’de kalmak istediğiniz süreyi mümkün mertebe kesin olabilecek şekilde belirleyip bunu da spesifik olarak bildirmek ve beyan etmektir.

İngiltere ziyaret/turist Vizesi başvurusu yapmak için bilmeniz gereken diğer bu bir husus ise sudur; maddi olarak yeterli kaynaklarınızın olması ve kamu sosyal yardımlarına İngiltere’de kaldığınız süre içerisinde başvurmayacağınız ve buna ihtiyaç kalmayacağının İngiltere Başkonsolosluğu tarafından başvurunuzun yapıldığı sırada bu başvuruya ek olarak verilen belgelerden tespit edilebiliyor olmasıdır. Şayet başvuru dosyanızdan bu inandırıcı şekilde tespit edilemiyorsa, İngiltere vizesi almanız zorlaşabilir.

İngiltere’ye başka bir amaç için yani asıl amacınız ziyaret etmenin dışında ise ancak herhangi bir sebeple amacınıza uygun olan İngiltere vizesi türü yerine İngiltere Ziyaret/Turist vizesine başvurmayı düşünüyorsanız ve "İngiltere’ye gidince süresi bitmeden önce amacıma uygun olan İngiltere Vizesi türüne İngiltere içinde başvururum" diyorsanız dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bu husus tek başına ret gerekçesi sayılmaktadır. Bu konuda kesin tavsiyemiz amacınıza uygun olan İngiltere Vizesi türüne daha baştan başvurmanız ve İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi'ne başvurmamanızdır. Ancak eğer İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi alırken değil de İngiltere'de bulunduğunuz sırada fikriniz değişir ve İngiltere'de kalmak isterseniz ve bunun tamamen İngiltere'de bulunduğunuz sırada bir fikir değişikliğinden kaynaklandığını  ispat edebilirseniz bu halde sadece bazı diğer vize türleri için İngiltere de bulunduğunuz sırada başvuru yapıp amacınıza uygun olan İngiltere vizesi türüne başvurmanız mümkün olabilecektir.

İngiltere turist/ziyaretçi vizesi de dahil olmak üzere her çeşit İngiltere vizesive İngiltere ile ilgili her konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız lütfen İngiltere vizesi başvuru hattı üzerinden uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • "İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi" sayfası 37979 defa okundu
  • İngiltere ziyaret/turist vizesi, biyometrik, 6 ay, 1-2-5-10 yıl, İngiltere Başkonsolosluğu, Türkiye, mülakat
Paylaş: