İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Ziyaretçi Vizeleri / Aile Ziyareti için İngiltere Vizesi

Aile Ziyareti için İngiltere Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-10-21 21:19:07

İngiltere'de, İngiltere Süresiz Oturma İzni ile bulunanların veya İngiltere Vatandaşlarının birinci derece akrabaları İngiltere Aile Ziyareti vizesine başvuru yapabilirler.

Web sitemizin bu bölümünde Birleşik Krallık ülkelerinden herhangi birine, İngiltere'ye, K.İrlanda'ya, İskoçya'ya veya Galler'e "Aile Ziyareti" maksadıysa seyahat etmek isteyenler için alınması gereken İngiltere Aile ziyareti Vizesi ile ilgili bilgilendirmeler bulunmaktadır.

İngiltere Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yapabilmek için kriterler 9 Temmuz 2012 tarihinde yapılan düzenlemelerle değiştirilmiş bulunuyor; artık sadece İngiltere'de, İngiltere Süresiz Oturma İzni ile bulunanların veya İngiltere Vatandaşlarının birinci derece akrabaları ziyaret amaçlı İngiltere Vizesine başvuru yapabiliyorlar.

Daha önce herhangi bir nedenle İngiltere Aile Ziyareti Vizesi alabilmiş olsanız dahi İngiltere'deki akrabanızın İngiltere Sürekli Oturum İzni veya İngiltere Vatandaşlığı hakkı yoksa veya birinci dereceden akrabanız değilse artık İngiltere Aile Ziyareti Vizesi alamazsınız. Bu durumdaki tüm İngiltere Vizesi başvuru sahipleri İngiltere Genel Ziyaret Vizesine başvurmalıdırlar.

Bu İngiltere Vizesi türünde her ne kadar amaç aile ziyareti de olsa yapılacak başvuru İngiltere Ziyaret/Turist Vizesi başvurusu genel şartları ve prosedürlerini yerine getirebiliyor olmalıdır. Bu sebeple şunu özellikle vurgulamak isteriz; buradaki bilgi ve yönergelere ek olarak web sitelerimizin İngiltere Genel Ziyaret Vizesi bölümü dikkate alınmalı ve buradaki bütün bilgiler ilgili bölüme ek olarak değerlendirilmeli ve dikkate alınmalıdır.

İngiltere Aile Ziyareti Vizesi diğer ziyaret kapsamlı İngiltere Vizesi türleri gibi 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl veya 10 yıl için verilebilir. En kısa süreli İngiltere Vizesi 6 ay için, en uzun süreli İngiltere Vizesi ise 10 yıl için verilir. Almak istediğiniz İngiltere Vizesinin süresi ne kadar çok olursa ödenmesi gereken İngiltere Vizesi harcı da o kadar yüksek olacaktır. CSS Legal olarak tüm İngiltere Aile Ziyareti Vizesi başvurularında danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bu kapsamda almak istediğiniz İngiltere Vizesi süresine ilişkin toplam masraflar konusunda bilgi alabilmek üzere firmamız danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Yine diğer ziyaret kapsamlı İngiltere Vizesi türlerinde olduğu gibi İngiltere Aile Ziyareti Vizesi ile, İngiltere Vizesi süreniz ister 6 aylık, ister 1,2,5 veya 10 yıllık olsun, bir yıl içinde en fazla 180 gün İngiltere'de kalabilirsiniz. Bir yıl içinde 180 günden fazla İngiltere'de kalmanız İngiltere Vizesi kural ihlali olarak değerlendirilir.

İngiltere vizesi genel olarak MULTI yani ÇOK GİRİŞLİ vize olarak verilir. Yani 6 aylık İngiltere Vizesi dahi almış iseniz İngiltere Vizesi sürenizin geçerli olduğu bu 6 ay içerisinde birden çok defa Birleşik Krallık ülkelerine, İngiltere'ye, K.İrlanda'ya, İskoçya'ya ve Galler'e seyahat edebilirsiniz.

Diğer İngiltere Vizesi türlerinde olduğu gibi İngiltere Aile Ziyareti Vizesi ile Birleşik Krallık ülkelerinde İngiltere'de, K.İrlanda'da, İskoçya'da veya Galler'de çalışma hakkınız olmaz. Şayet İngiltere'de veya diğer Brileşik Krallık ülkelerinden birinde çalışmak istiyorsanız hangi kapasitede çalışmak istediğinize göre farklı İngiltere Çalışma Vizesi türüne başvurmalısınız. Kendi işinizi kurarak İngiltere Ankara Antlaşması Vizesinden faydalanabileceğiniz gibi imkânlarınız ve şartlarını yeterliyse TIER 2Sponsor destekli İngiltere Çalışma Vizesi ile de Birleşik Krallık ülkelerinde, İngiltere'de, K.İrlanda'da, İskoçya'da veya Galler'de çalışma imkânı elde edebilirsiniz. İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ve TIER 2 Sponsor Destekli İngiltere Çalışma İzni Vizesi hakkında bilgi alabilmek için lütfen CSS Legal danışmanları iletişime geçin.

İngiltere  aile ziyareti başvurusunda bulunma hakkı olan aile bireyleri haricinde diğer üyelerinin bu vizenin sonucuna itiraz etme hakkı yoktur.  Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta, şayet haksız olarak size İngiltere Vizesi verilmediğini düşünüyorsanız veya sadece minimum şartları sağlayarak İngiltere Vizesi almanız gerekiyorsa İngiltere Vizesi Reddine İtiraz Hakkı, İngiltere Vizesi almanızın tek imkânı olabilir. 

İngiltere aile ziyareti vizesinde ziyaret edeceğiniz kişi veya kişilerin yakın aile bireyi olması gerekir. Buradaki kastımız ailenizin bütün üyeleri İngiltere Aile Ziyareti Vizesi alabilmenize gerekçe gösterilemiyor olmasıdır. İngiltere göçmenlik kanunları ve yönetmeliklerince belirlenen aile üyelerinden birisini ziyaret edecekseniz, o takdirde İngiltere vizesi başvurunuz İngiltere Aile Ziyareti Vizesi başvurusu olarak değerlendirilebilecek. Aksi takdirde yani bu listede yer alan kişiler haricinde bir kişiyi ziyaret edecekseniz bu şahıs normalde ailenizin bir üyesi olsa dahi başvurunuz İngiltere Genel Ziyaret Vizesiolarak değerlendirilecektir. Akrabaların yakınlığı konusunda çeşitli kriterler söz konusu. Anne, baba, büyükanne, büyükbaba, kayınvalide, kayınbaba, evlat, torun, evlat eşleri, eş, kardeş, kardeşin eşi, eşin kardeşi, üvey anne, üvey baba, üvey evlat, üvey kardeşler ve yasal partnerler aile bireyi sayılır.

Aile ziyareti amaçlı İngiltere Turist Vizesi başvurusu için en önemli husus ziyaret sebebi ve ziyaret edeceğiniz kişinin size vereceği davetiyenin İngiltere Aile ziyareti vizesi başvurusu sırasında İngiltere Başkonsolosluğuna verilmesidir. 

Aile Ziyareti amaçlı İngiltere vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise ziyaret edeceğiniz kişinin aynı zamanda size sponsorluk yapıp yapmayacağıdır. Örneğin; şayet İngiltere'deki ziyaretiniz süresince ziyaret ettiğiniz kişi sizin kalacağınız yeri hazırlayıp belirleyecekse ve sizin ağırlanmanızdan sorumlu olacaksa bu takdirde bunun özellikle belirtilmesi gerekmektedir. Ayrıca eğer kalacak yer haricinde İngiltere de kaldığınız süre içerisindeki diğer masraflarınız yine hakeza eğer ziyaret edeceğiniz kişi veya üçüncü bir kişi tarafından karşılanacak ise bu halde de ziyaret edeceğiniz kişi veya bu masrafları karşılayan kişi sizi davet etmenin yanı sıra sizin sponsorunuzda olmuş olacaktır. Bu halde bu durumun özellikle davetiyede / davetiyelerde belirtilmesi gerekmektedir. Davetiyenin yanı sıra, bazı hallerde bu sponsorluğun yani kalacak yer ve/ya diğer masraflarınızın bu şahıs veya şahıslarca karşılanacağı bir sponsorluk deklarasyonu hazırlanarak İngiltere turist vizesi başvurusu sırasında İngiltere konsolosluğuna verilmesi gerekebilecektir. Ayrıca, bu sponsorluk yazısının ve deklarasyonunun yanı sıra, sponsorunuz olacak kişi veya kişilerin bu sponsorluğu yerine getirebilecek maddi koşulları taşıdığını ispat etmek gerekebilecektir. Bu halde,  kalacağınıza yere ilişkin tapu, kira sözleşmesi vs. gerekebileceği gibi sponsorunuzun maaş bordroları, banka hesap dökümleri ve diğer gelirlerini ispat edici belge ve dokümanlara ihtiyaç duyulabilecektir. Bütün bu hususlarda şayet sizi davet eden kişi ayni zamanda sizin masraflarınızı ve kalacak yerinizi sağlıyorsa yukarıda bahsedilen sponsorluk deklarasyonuna ve diğer maddi duruma ilişkin bilgi ve belgelere ihtiyaç duyulup duyulmayacağı siz başvuru için bilgi formu ve ekindeki belgeleri firmamıza ulaştırdıktan sonra firmamız uzmanlarınca başvuru dosyanız üzerinde yapılacak ilk inceleme sonucu belirlenecek olup sizlere bildirilecektir. Eğer böyle bir gereksinim firmamız uzmanlarınca tespit edilirse, sizden ve sponsorunuzdan spesifik olarak hangi belgelerin gerektiği tek tek size bildirilecek ve bu belgelere binaen şayet gerekiyorsa İngiltere göçmenlik kanunlarınca öngörülen şartlara tabi olacak bir sponsorluk deklarasyonu sizler için firmamız uzmanlarınca hazırlanacak ve bunun sponsorunuz tarafından okunup eğer gerek görülüyorsa istenen değişiklik ve ekleme/çıkarmalar yapıldıktan sonra imzalanıp firmamıza ulaştırılması istenecektir. Şunu da belirtmek isteriz ki bu işlemlerin yapılması ve deklarasyonun yazılması vs. hiçbir ekstra maliyet getirmeyecektir. Yani firmamıza ödemiş olduğunuz İngiltere Aile Ziyareti vizesi başvurusunun yapılması için gerekli olan ücret bu hizmetleri de kapsayacak ve hazırlanacak her türlü yazı ve deklarasyon ile ilgili çalışma bu ücrete dahil olacak ve sizden hiçbir ek ücret talep edilmeyecektir.

Her çeşit İngiltere vizesive İngiltere ile ilgili her konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız lütfen İngiltere vizesi başvuru hattı üzerinden uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • "Aile Ziyareti için İngiltere Vizesi" sayfası 16424 defa okundu
  • İngiltere genel ziyaret/turist vizesi, aile ziyaret, sponsorluk deklarasyonu, davetiye, K.İrlanda, İskoçya, Galler
Paylaş: