Ziyaret Vizeleri Hakkında Sorular

İngiltere'de ziyaretçi olarak ne kadar kalabilirim?

İngiltere ziyaret (turist) vizesi, İngiltere'ye gitmek için kısa süreli ve iş, gezi, tıbbi tedavi, spor ya da sanatsal faaliyetler amacıyla başvurulan bir İngiltere Vizesi türüdür.

Detaylara git »

Turistik bir gezi için hangi dokümanları sağlamam gerekli?

İngiltere'deki arkadaşlarınızı ziyaret etmek istediğinizde ya da İngiltere'de bir otelde kalmak sureti ile tamamen turistlik bir gezi planladığınızda, İngiltere genel ziyaretçi/turist vizesine başvurmanız gerekir.

Detaylara git »

İngiltere'ye ziyaretçi olarak gidebilmenin koşulları nelerdir?

İngiltere'ye İngiltere turist/ziyaretçi vizesine başvurarak yani ziyaretçi olarak gidebilmeniz için belirli koşulları mutlaka sağmanız gerekmektedir.

Detaylara git »

Kimler İngiltere ziyaret (turist) vizesi başvurusunda bulunabilirler?

İngiltere ziyaretçi (turist) vizesi, gidiş amacına göre çeşitli kategorilere ayrılır. Bunlardan ilki “genel ziyaretçiler

Detaylara git »

Hangi aktivitelere katılan kişiler İngiltere iş ziyaretçisi olarak kabul edilir?

Daha önce de ayrıntılı bir şekilde açıkladığımız gibi, İngiltere Vizesi başvurusu talebini İngiltere ziyaretçi (turist) vizesi olarak almak isteyenler için, İngiltere iş ziyareti vizesi kategorisi belirli bölümlere ayrılmıştır.

Detaylara git »

Akademik ziyaretçi olmak için hangi koşulları sağlamak gerekir?

Akademik ziyaretçi olarak İngiltere’ye gelmek istiyorsanız İngiltere vizesine başvurmalısınız.

Detaylara git »

PLAB testine katılmak isteyen doktorlar hangi vizeye başvurmalıdır?

Eğer PLAB testine katılmak isteyen bir doktorsanız ve mesleğinize İngiltere'de devam etmek ya da diplomanızın İngiltere’de tanınmasını istiyorsanız İngiltere Vizesi başvurusu yapmak için, İngiltere iş ziyaretçisi vizesine başvurmalısınız.

Detaylara git »

Klinik veya Dental gözlemci olarak İngiltere'de ne kadar süre kalmama izin verilecek?

Eğer klinik vakalar üzerine çalışan bir doktor ya da klinik gözlemler yapan bir diş hekimi iseniz, iş ziyaretçisi olarak İngiltere Vizesi alabilirsiniz.

Detaylara git »

Yurtdışı eğitim programına katılan öğrencilerimle beraber İngiltere ye ziyaretçi olarak gelebilir miyim?

Yurtdışı eğitim programlarına katılan öğrencilerle birlikte seyahat eden profesörler, İngiltere iş ziyaretçisi vizesi alabilirler.

Detaylara git »

İngiltere Sporcu ziyaretçi vizesi ile İngiltere'ye gelmek için hangi şartları taşımak gerek?

Spor faaliyetleri amacı ile İngiltere vizesine başvurabilirsiniz. Spor ziyaretçisi olarak başvurmanız gereken İngiltere vizesi İngiltere ziyaretçi/turist vizesi kategorilerinden biridir.

Detaylara git »

Kimler sanatçı ziyaretçi olarak İngiltere Vizesine başvurabilir?

Belirli büyük sanat festivalleri, müzik yarışmaları ve yardım etkinliklerinde yer almak üzere İngiltere'ye gelmek isteyen profesyonel bir sanatçı iseniz İngiltere sanatçı vizesi alabilirsiniz.

Detaylara git »

Tıbbi tedavi amaçlı İngiltere Vizesi almak için hangi şartları sağlamam gerekir?

Sağlık durumunuz özel medikal bir tedaviyi gerektiriyor ve bu tedavi dolayısı ile İngiltere'yi ziyaret etmek istiyorsanız ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Detaylara git »

İngiltere'de evlenebilir miyim veya yasal beraberliğimi kaydettirebilir miyim?

Siz ve müstakbel eşiniz ya da İngiltere'de yasal olan eşcinsel partneriniz İngiltere'de evlenebilir veya yasal beraberliğinizi kaydettirebilirsiniz. Bunun için İngiltere vizesine başvurabilirsiniz.

Detaylara git »

İngiltere'de okuyan çocuğumu ziyaret etmek için ne yapmam gerekir?

Eğer çocuğunuz İngiltere'de özel ücretli bir okula gidiyorsa onu ziyaret etmek, eğitimi ile ilgilenmek, bilgi sahibi olmak için İngiltere turist/ziyaretçi vizesi başvurusu yapabilirsiniz.

Detaylara git »

İngiltere ye öğrenci adayı olarak gelmek mümkün mü?

İngiltere’ye öğrenci adayı olarak gitmek istiyorsanız İngiltere turist/ziyaretçi vizesine başvurmanız gerekir.

Detaylara git »

İngiltere Ziyaretçi (turist) vizesi talebim reddedilirse itiraz edebilme hakkım var mı?

İngiltere ziyaretçi/turist vizesi başvurunuz İngiltere Başkonsolosluğu tarafından reddedilebilir.

Detaylara git »

Din Görevlisi Olarak İngiltere Ziyaretçi Vizesi ile İngiltere'ye Gelebilir Miyim ?

İngiltere'ye din adamı olarak geliyorsanız 2 tür İngiltere Vizesi başvurusu yapabilirsiniz.

Detaylara git »

Gideceğim yere İngiltere’den aktarma yapabilmek için transit vize almam gerekiyor mu?

Gidilecek yere İngiltere’den aktarma yapmak suretiyle geçilecekse İngiltere vizesi türlerinden transit vize alınması gerekebilmektedir.

Detaylara git »

İngiltere Sporcu Vizesi Nedir?

Öncelikle bilinmeli ki İngiltere sporcu vizesi alabilmek için profesyonel sporcu olma zorunluluğu yoktur.

Detaylara git »

İngiltere Vizesi Turistik Öğrenci için Alım Şartları Nelerdir?

İngiltere Vizesi Turistik Öğrenci olarak alınabilmesi için sağlanması gereken şartlardan biri 6 ay ve daha az süreli kurslar, eğitimler vb. amaçlar ile başvuruyor olmaktır.

Detaylara git »