İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Yerleşim Vizeleri / Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Vizesi

Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-12-11 09:39:46

İngiltere'de İngiliz Vatandaşı veya süresiz oturum sahibi olarak bulunanların evli olmadıkları partnerlerini (beraber yaşadıkları kız/erkek arkadaşlarını) İngiltere'ye Yerleşim amacıyla Evli Olmayan Partnerler için Yerleşim vizesi başvurusu yaparak beraberlerinde götürme hakları bulunuyor.

Beraber yaşayan ancak evli olmayan çiftler İngiltere’ye İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusu yaparak gitmek istediklerinde kendilerine verilen geçici vize 33 ay geçerli olmaktadır. İngiltere’ye / Birleşik Krallığa 33 ay geçerli bu geçici vize ile giden evli çiftler gibi beraber yaşamaya devam ettikleri sürece vize uzatma başvurusunda bulunabilmekte ve 30 ay uzatma alabilmektedir. Çifler bu 33 ay içerisinde İngiltere’de / Birleşik Krallıkta beraber yaşadıklarını ispat ettikten sonra ancak vizeleri için uzatma başvurusunda bulunabiliyorlar.

Evli olmayan partnerlerin İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusu yapabilmesi için vizeye başvuru yapmadan önce en az 2 yıl beraber yaşamış olmaları şartı bulunuyor. Herhangi bir ülkede beraber yaşamış olmaları yeterlidir. Burada önemli olan noktalar, vize başvurusu veya başka herhangi bir nedenle 3 aydan fazla ayrı yaşamıyor olmaları ve İngiliz vatandaşı veya sürekli oturum sahibi kişinin İngiltere’de yerleşik olmasıdır.

 

EVLİ OLMAYAN PARTNERLER İÇİN İNGİLTERE YERLEŞİM VİZESİ BAŞVURULARINDA MADDİ YETERLİLİK ŞARTI

 

İngiltere Yerleşim Vizesi başvurularında her zaman evli olmayan çiftlerin minimum düzeyde geçinebileceklerini ispat etmeleri gerekiyordu. Ancak 2012 itibarıyla bu minimum şartların ne olduğu belirli kurallara bağlandı. Evli olmayan çiftler için de geçerli olan minimum maddi şarta göre İngiltere’de yaşayan kişinin yıllık minimum £18.600,00 düzeyinde bir maddi yeterliliği olması gerekiyor.Minimum maddi imkân şartını gelir ile veya birikim göstermek yoluyla ispat edebilirsiniz. Maddi yeterlilik şartını ispatlayabilmek için aşağıdakilerden bir veya birden fazlasına sahip olmanız gerekir;

  • Kendi işini yapanlar,
  • Limited şirket sahipleri ve ortakları,
  • Başkasının yanında çalışanlar,
  • Başkasının yanında çalışıp hamilelik / doğum / babalık gibi izinde olanlar,
  • Emekliler,
  • Kira / gayrimenkul geliri olanlar,
  • Menkul kıymet geliri olanlar,
  • Faiz geliri olanlar,
  • Nafaka / tazminat alanlar
  • Nakit birikimi olanlar

 

Yukarıda sayılan gelir / birikim gruplarından birini veya birden fazlasını elde eden başvuru sahipleri danışmanlarımız eşliğinde Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim (Unmarried Partner) Vizesi alabilmek üzere yola çıkabilirler.

2012’de yapılan değişikliğe göre yerine getirilmesi gereken maddi şart şayet gelir elde ederek sağlanamıyorsa birikim yoluyla takviye edilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, 1 GBP gelir yerine 1 GBP birikimin kullanılamayacağıdır. Dolayısıyla gelirinizin eksik kalan kısmı için göstermeniz gereken birikim miktarını danışmanlarımız belirleyecekler ve bu miktarın altına düşmeyecek şekilde planlarınızı yapmanız gerekecek.
Örneğin hiç geliri olmayan bir sponsor ya yıllık £18.600,00 gelir şartını sağlayacak, ya da en az £62.500,00 birikim gösterecek. Yani £18.600,00 gelir yerine gösterilmesi gereken birikim £62.500,00 olmaktadır. Bu nedenle gelirinizin eksik kısmına göre tutmanız gereken birikimin doğru hesaplanması gerekmektedir.

Maddi yeterlilik şartı aranmaktadır çünkü bu yerleşim vizesi kapsamında İngiltere’ye gelenlerin devlet sosyal yardımlarına muhtaç olmayacak düzeyde geliri ve/veya birikimi olması istenmektedir.

Bu İngiltere yerleşim vizesi ilk alındıktan sonra Birleşik Krallık / İngiltere’de süresiz oturum almadan önce İngiltere’den yapılacak olan 2. vize uzatma başvurusunda da çiftlerin yerine getirmesi gereken maddi şartı (yıllık brüt £18.600,00) yerine getirmeye devam etmeleri zorunludur. Aksi takdirde İngiltere vizeleri uzatılamayacaktır.

İngiltere Evli Olmayan Partner Vizesi'nde vizeyi aldıktan sonra evlenme mecburiyeti bulunmuyor ancak evlenmenizin önünde bir engel de bulunmuyor. Eğer vizeyi aldıktan sonraki 6 ay içinde evlenmek gibi bir planınız varsa Nişanlı Yerleşim (Fiancé) Vizesine de başvuru yapabilirsiniz.

Bu İngiltere Vizesi türünün işlemleri oldukça detaylı hazırlık gerektiren ve tüm dokümanlarının titizlikle incelenmesi gereken en önemli vize başvurularından birisidir. Uzman nezaretinde hazırlanacak bir başvuru ile şayet şartlarınız yeterliyse vize alma şansınız yükselecek, imkânlarınız yeterli değilse veya elinizde olmayan nedenlerden dolayı bir takım dokümanları tamamlayamayacak durumdaysanız olası bir vize reddinde itiraza gidildiğinde yeterli bir dosya ile başvuru yapılmış olması faydanıza olacaktır. Bu nedenle dosyanızın değerlendirmeye alınmadan önce uzmanlarımız tarafından incelenmesi eksik ve problemlerin erken tespiti ve giderilmesi anlamında önem taşımaktadır.

İngiltere Evli Olmayan Partner (Unmarried Partner) Vizesi vize harcı yüksek ve değerlendirme süreci uzun başvurulardandır. Bu nedenle başvuru deneme-yanılma yoluyla doğruya ulaşılabilecek nitelikte değildir. Birçok çift maddi imkânlarının kısıtlı olmasından, çiftlerin ayrı kalma süresi uzun olduğundan, reddedilmiş başvuruların psikolojik olarak aile üzerindeki olumsuz etkisinden ve tekrar tekrar evrak hazırlamanın sıkıntısı nedeniyle başvuruyu bir defa yapmayı tercih etmektedirler. Bu nedenle uzman nezaretinde hazırlanmayan ve reddedilen başvurularda vize harcını iade alamayacağınız ve kaybettiğiniz süre, sıkıntı ve evrakların dönüşü olmadığı için başvurularınızı uzmanlarımız eşliğinde hazırlamak sizi hem maddi kayıplardan koruyacak hem de başvuru sürecini daha isabetli hale getirecektir.

2012 tarihinde yürürlülüğe giren maddi yeterlilik şartı ile birlikte başvurularda bir takım şekil şartları da yürürlüğe girdi. Yeni şekil şartlarına göre evraklarınızın taşıması gereken nitelikler belirlenerek bu nitelikleri taşımayan evrakların başvuru için faydasız olması gibi bir sonuç ortaya çıktı. Yani istenilen nitelikte vermediğiniz evrak size göre yeterli olsa bile vize değerlendirmesinde yetersiz kabul edildiği için dosyanızda yok hükmünde olacaktır. Bu nedenle maddi şartı nasıl yerine getirdiğiniz ve maddi şartı yerine getirdiğinizi ispat eden evrakların uygun nitelikte olup olmaması da başvuru için hayati önem taşımaktadır. Bu kapsamda CSS Legal uzmanları başvuru dosyanızdaki her bir evrakı başvuru öncesinde değerlendirerek sadece içerik olarak değil nitelik olarak da yetersiz / desteklenmesi gereken noktaları belirleyecek ve bu kapsamda da danışmanlık hizmeti sağlayacaklar.

 

EVLİ OLMAYAN PARTNERLER İÇİN İNGİLTERE YERLEŞİM VİZESİ BAŞVURULARINDA YAŞ SINIRI

 

2008’de Evli Olmayan Partner Vizesine başvurmak isteyen çiftler için vizeye başvurma minimum yaş sınırı 18’den 21’e yükseltilmişti. Çiftlerden herhangi biri 21 yaşından küçük olduğunda yapılan yerleşim vizesi başvuruları kural olarak incelenmeden reddediliyordu ve hatta başvuru merkezleri bu başvuruları almıyordu. Yapılan itirazlar neticesinde Ekim 2011’de Göçmenlik Kanunlarında yapılan değişiklikler neticesinde 21 yaşa yükseltilen yerleşim vizesi yaş sınırı tekrar 18’e düşürüldü. Yani 2011’den bu yana 18 yaşından büyük her birey yaş sınırı olmaksızın İngiltere’ye Evli Olmayan Partner Yerleşim Vizesi için başvuru yapabilecek.

 

EVLİ OLMAYAN PARTNERLER İÇİN İNGİLTERE YERLEŞİM VİZESİ BAŞVURULARINDA İNGİLİZCE BİLME ZORUNLULUĞU

 

İngiltere Vize ve Göçmenlik Dairesi (UK Visas&Immigration)’nin yaptığı açıklamaya göre, 6 Nisan 2015 itibarıyla Evli Olmayan Çiftler için Yerleşim Vizesibaşvurusunda bulunacak kişilerden A1 seviyesinde İngilizce bildiğini ispat etmek üzere IELTS Life Skills sınavından başarılı olmalarını istemektedir. 5 Nisan 2015’te veya öncesinde alınmış olan ve hala geçerli olan diğer sınavların sonuçları ise 5 Kasım 2015’e kadar Birleşik Krallık Yerleşim Vizesi başvurusu yapacak kişilerce kullanılabilecektir.

Gelir şartı, birlikte yaşama şartı ve İngilizce bilme şartına ilaveten sürekli oturum alabilmek için İngiltere’de yaşam (Life in The UK) testini de geçmeniz gereklidir. İngiltere’de mevcut süreli oturum vizenizi uzatmak için vizeniz bitmeden önce başvuru yapmanız gerekmektedir.

Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesitürü için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; bu vize türüne yapılacak başvurunun çiftlerden birisi zaten İngiltere'de yerleşik ise yani İngiliz vatandaşı veya İngiltere’de sürekli oturum sahibi ise geçerli olacağıdır. Şayet çiftlerden İngiltere'de olanı İngiliz vatandaşı değil veya sürekli oturum hakkı yok ise yani, İngiltere’de bulunan kişi öğrenci, çalışma gibi geçici vize ve oturum izni ile İngiltere’de kalmakta ise veya İngiltere'de bulunan eş Avrupa vatandaşı ve Avrupa vatandaşlığından doğan serbest dolaşım haklarını kullanıyorsa buradaki kurallar geçerli olmayacaktır.

Partneriniz İngiliz Vatandaşı değilse veya İngiltere’de süresiz oturum hakkı yoksa yanına evli olmayan partner olarak yerleşebilmek veya bağımlısı olarak Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusunda bulunmak mümkün değildir. Bu durumda ancak evlilik gerçekleştikten sonra İngiltere’de / Birleşik Krallık’ta geçici bir vizeyle kalan eşin bağımlısı olarak vize başvurusu yapılabilir.

İngiltere Evli Olmayan Partner (Unmarried Partner) Vizesi'nde beraber en az 2 yıl yaşadığını ve bu sürenin üzerinden 3 ay geçmeden vizeye başvurduklarını yasal yollarla ispat edebilen evlilikteki evlilik cüzdanı gibi bir evrak bulunmuyor. Bu nedenle dosyanın resmi bir beraberlik belgesi olmaksızın beraberlik konusunda ikna edebilir nitelikte bir dosya olması gerekmektedir. Bu nedenle CSS Legal ile başvurunuzu yaparken danışmanınızın size sağlayacağı evrak listesindeki dokümanları ne kadar çok ve alternatifli hazırlayabilirseniz durumunuza o kadar faydası olacaktır.
Firmamız danışmanlığında hazırlamış olduğunuz belgeler ve uzmanlarımızın sorularını yanıtlayarak vereceğiniz bilgiler danışmanlarımızca dosyanızın genel hazırlığında kullanılacaktır.

İngiltere Evli Olmayan Partner Vizesi alabilmek için çiftler birlikte yaşama niyetlerini ortaya koyabilmeli ve ispatlayabilmelidir. Çünkü bu vize kişiler Birleşik Krallığa / İngiltere’ye gidip yaşasın diye verilmez, birliktelik devam etsin ve çiftler bir arada yaşasınlar diye verilir. Şayet beraber yaşama imkânı olmayacak bir başvuru yapıyorsanız veya beraber yaşayacağınızdan şüphe duyuluyorsa vize başvurunuz reddedilecektir.

Bu İngiltere vizesi türüne başvuru yapacak çiftler mutlaka beraber yaşayan çift olmalıdırlar. Aynı evde yaşayan ev arkadaşları için doğan bir hak yoktur. Kız / erkek arkadaşınız, beraber yaşadığınız partneriniz, şayet herhangi bir nedenle sadece ev arkadaşınız olarak algılanırsa yine herhangi bir vize talebinde bulunamazsınız.

Çiftin İngiltere’ye gittikten sonra kalacakları evin de belli standartları yerine getiriyor olması gerekir. Kalınacak yerin bir ailenin kalımına uygun ve kişi sayısına göre belediye standartlarına uygun büyüklükte olması gerekir. Kalınacak yer kira olabilir veya satın alınmış olabilir. 

Son olarak, şunu da önemle belirtmek isteriz; artık Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesi başvurularında üçüncü bir kişinin sizin başvurunuza sponsor olması mümkün değildir. Bu bağlamda, üçüncü kişilerin sponsorluğu “Evli Olmayan Partner (Unmarried Partner)” Yerleşim başvurularında geçerli değildir. Sadece ve sadece üçüncü kişiler tarafından verilen hibeler gelir şartı yerine alternatif olarak kullanılabilecek olan nakit birikim şartını sağlarken kaynak olarak kullanılabilir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, Birleşik Krallığa / İngiltere’ye Evli Olmayan Partner (Unmarried Partner) Yerleşim Vizesi başvurusu yapmak isteyen çiftlere tavsiyemiz web sitemizdeki bilgileri dikkatlice okumaları ve danışmanlarımızla iletişime geçerek başvuru hazırlıklarına en kısa sürede başlamalarıdır.

CSS legal aracılığı ile vize başvurusu yapmak istediğinizde, başvuru ile ilgili masrafınızı yatırmanız mukabilinde danışmanınız tarafından gönderilecek olan evrak listesindeki dokümanları mümkün olduğunca eksiksiz hazırlamanız ve danışmanınızın size yönelteceği sorulara mümkün olduğunca eksiksiz ve detaylı cevap vermeniz gerekecektir.

Firmamız uzmanları yapacakları ilk inceleme neticesinde başvuru ve dosyadaki eksik ve problemler hakkında sizi bilgilendirecekler ve başvurunuzun başarılı olabilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritası belirleyeceklerdir. Danışmanınızın belirttiği ek bilgi ve dokümanları sağladıktan sonra başvurunuzla ilgili olan formlar, tercümeler, başvuru ve randevu yine danışmanınız tarafından sağlanacaktır.

Unutulmamalıdır ki Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesibaşvurularında hazırlık aşaması formların doldurulmasından daha önemli bir süreçtir. Dosyanın hazırlığı ve eksik / problemli evrakların tespiti ile bu eksiklerin ve sorunların giderilmesi neticesinde ancak formlarınız, başvuru dosyanız ve randevunuz son şeklini alabilir.

Şayet danışmanınız gerekli görürse başvurunuzu desteklemek amacıyla “Sponsorluk Deklarasyonu” hazırlayacaktır.

İngiltere Evli Olmayan Partner (Unmarried Partner) Vizesi başvurularında randevu günü başvuru sahibinin parmak izi vermesinden itibaren başvuruların değerlendirme süresi 3 ay yani 90 gündür. Yani başvurular 90 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurunun niteliğine ve Konsolosluğun yoğunluğuna göre 90 güne kadar herhangi bir zamanda sonuç alınabilmektedir.

İngiltere / Birleşik Krallık Konsolosluğu başvuru sahibini gerekli gördüğü takdirde mülakata çağırabilmektedir. Yine gerekli görüldüğünde İngiltere’de yaşayan eş telefon ile aranarak veya İngiltere / Birleşik Krallık içinde yetkili mercilere davet edilerek mülakata tabi tutulabilmekteler.

Evli Olmayan Partner Vizesi başvurularının reddedilmemesi bütün dosya hazırlığının ana amacıdır. Ancak yine de bazı başvurularda başvuru sahipleri dosyanın hâkim tarafından incelenmesini istedikleri için bazı eksiklikleri gidermedikleri halde başvuru yapmayı tercih edebilmektedirler. Bazen de başvuru sahibinin elinde olmayan ve engelleyemediği nedenlerden dolayı (resmi kayıt hataları, evrak zayii, bilgilerin başka dosyalarla karışması gibi nedenlerle) reddedilebilmektedir. Başvuru haklı veya haksız nedenlerle reddedildiğinde tam kapsamlı itiraz hakkınızın olduğu hususunu unutmayınız.

Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla firmamızla iletişme geçebilirsiniz.  

  • "Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Vizesi" sayfası 10267 defa okundu
  • evli olmayan çiftler için yerleşim vizesi, beraber yaşayan evli olmayan çiftler yerleşim vizesi, evli olmayan partnerler yerleşim vizesi, evli olmayan partner yerleşim vizesi, evli olmayan çiftler yerleşim vizesi, İngiltere vizesi
Paylaş: