İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

Sıkça Sorulan Sorular / Yerleşim Vizeleri / İngiltere'deki nişanlımın yanına İngiltere yerleşim vizesi ile gittiğimde çalışma iznim de olur mu?

İngiltere'deki nişanlımın yanına İngiltere yerleşim vizesi ile gittiğimde çalışma iznim de olur mu?

Güncellenme Tarihi: 2018-11-18 12:38:30

İngiltere’deki nişanlınızın yanına gitmek için bir takım koşulları yerine getirmeniz gerekir. Bunlardan ilki, 6 aylık süre içinde evleneceğinizi ya da yasal birliktelik kaydı yaptıracağınızı kanıtlamanızdır.

Aynı şekilde evlendikten yahut yasal birliktelik kaydını yaptırdıktan sonra da beraber yaşamayı planladığınızı da ispat etmeniz gerekir. Ayrıca, İngiltere’de sürekli oturum ya da İngiltere vatandaşlığı ile bulunan kişilerin evlenene kadar, kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin geçimlerini, hiç bir devlet sosyal yardımına muhtaç olmadan sağlayabileceklerini gösterebilmeleri gerekir. Ayrıca bu kişilerin aile üyeleri ile beraber kalabilmeleri için uygun bir ev bulunduğunu da belgeleriyle kanıtlamaları gerekir.

 İngiltere’de nişanlınızın yanına gidip evliliğinizi yapabilmeniz için size verilen ilk İngiltere yerleşim vizesi süresi altı aydır. Bu süre içinde çalışmanıza izin verilmez. Başka bir deyişle, eğer İngiltere yerleşim vizesi, halen İngiltere’de mevcut ve yerleşik şekilde yaşayan nişanlınızın yanına gitmek ve İngiltere’de evlenmek için alınmışsa, İngiltere’de çalışma hakkınız yoktur. Eğer ilk 6 ay içinde, nişanlınızla evlenmişseniz, bu durumda İngiltere vizesi süresinin uzatılması için UK Visas and Immigration (Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Dairesi)’na başvurmanız gerekmektedir. Eğer bu surette İngiltere vizesi sürenizi uzatabilirseniz, artık çalışmanıza izin verilir. Almış olduğunuz 33 aylık uzatmadan sonra eğer hala eşinizle birlikteyseniz ve birlikte yaşamaya devam etmek niyetindeyseniz bu durumda İngiltere’de Yaşam (Life in the UK) sınavını geçmeniz ya da daha önce ayrıntıları ile açıkladığımız gibi ESOL adı verilen bir kursu almanız gerekmektedir. Eğer koşulları sağladıysanız İngiltere’de sürekli oturum izninizi almak için firmamızla bağlantıya geçebilir, başvurunuzun yapılmasını sağlayabilirsiniz.

İngiltere yerleşim vizesi başvuruları ve bu vize kapsamında bağımlıların yapacakları başvurular, oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. Bu İngiltere vizesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "İngiltere'deki nişanlımın yanına İngiltere yerleşim vizesi ile gittiğimde çalışma iznim de olur mu?" sayfası 1293 defa okundu
  • İngiltere yerleşim vizesi, İngiltere vizesi
Paylaş: