İngiltere'deki nişanlımın yanına İngiltere yerleşim vizesi ile gittiğimde çalışma iznim de olur mu?

Güncelleme Tarihi: 2019-04-24 21:13:57

İngiltere’deki nişanlınızın yanına gitmek için bir takım koşulları yerine getirmeniz gerekir. Bunlardan ilki, 6 aylık süre içinde evleneceğinizi ya da yasal birliktelik kaydı yaptıracağınızı kanıtlamanızdır.

Aynı şekilde evlendikten yahut yasal birliktelik kaydını yaptırdıktan sonra da beraber yaşamayı planladığınızı da ispat etmeniz gerekir. Ayrıca, İngiltere’de sürekli oturum ya da İngiltere vatandaşlığı ile bulunan kişilerin evlenene kadar, kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin geçimlerini, hiç bir devlet sosyal yardımına muhtaç olmadan sağlayabileceklerini gösterebilmeleri gerekir. Ayrıca bu kişilerin aile üyeleri ile beraber kalabilmeleri için uygun bir ev bulunduğunu da belgeleriyle kanıtlamaları gerekir.

 İngiltere’de nişanlınızın yanına gidip evliliğinizi yapabilmeniz için size verilen ilk İngiltere yerleşim vizesi süresi altı aydır. Bu süre içinde çalışmanıza izin verilmez. Başka bir deyişle, eğer İngiltere yerleşim vizesi, halen İngiltere’de mevcut ve yerleşik şekilde yaşayan nişanlınızın yanına gitmek ve İngiltere’de evlenmek için alınmışsa, İngiltere’de çalışma hakkınız yoktur. Eğer ilk 6 ay içinde, nişanlınızla evlenmişseniz, bu durumda İngiltere vizesi süresinin uzatılması için UK Visas and Immigration (Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Dairesi)’na başvurmanız gerekmektedir. Eğer bu surette İngiltere vizesi sürenizi uzatabilirseniz, artık çalışmanıza izin verilir. Almış olduğunuz 33 aylık uzatmadan sonra eğer hala eşinizle birlikteyseniz ve birlikte yaşamaya devam etmek niyetindeyseniz bu durumda İngiltere’de Yaşam (Life in the UK) sınavını geçmeniz ya da daha önce ayrıntıları ile açıkladığımız gibi ESOL adı verilen bir kursu almanız gerekmektedir. Eğer koşulları sağladıysanız İngiltere’de sürekli oturum izninizi almak için firmamızla bağlantıya geçebilir, başvurunuzun yapılmasını sağlayabilirsiniz.

İngiltere yerleşim vizesi başvuruları ve bu vize kapsamında bağımlıların yapacakları başvurular, oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. 

Firmamız 2006 yılından beri ingiltere vizesi, ankara anlaşması vizesiingiltere vizesi retlerine itiraz başvuruları konularında profesyonel hizmet vermekte olan bir danışmanlık şirketidir. İngiltere göçmenlik düzenlemeleri, mevzuatı ve uygulamaları alanında uzmanlaşmış danışmanlarımıza İngiltere vizesi danışmanlık hattı aracılığıyla ulaşarak tüm sorularınızı sorabilir, başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Alabileceğiniz Diğer Sitelerimiz:

AÇIKLAMA

LİNKLER

İngiltere'de Hangi Eğitimleri Alabileceğiniz, Bu Eğitimlerin Sürelerinin Ve Ücretlerinin Neler Olabileceğini Hakkında Bilgi İçin

 

 İNGİLTERE YURT DIŞI EĞİTİM

İngiltere Ziyaretçi Vizesi Başvuruları, Vize Başvuru Evrakları, İzlenmesi Gereken Başvuru Prosedürleri İçin

 

İNGİLTERE ZİYARETÇİ VİZESİ

İngiltere’ye Yapacağınız Turist Vizesi Türleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin

İNGİLTERE TURİST VİZESİ

İngiltere'ye Öğrenci Olarak Gidebilmek İçin 

 

İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ 

İngiltere Öğrenci Vizesi Türlerinin Değişen Başvuru Şartlarının Tamamı İçin

 

İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ  

İngiltere'de Çalışma İzni Alabilmek İçin 

 

İNGİLTERE ÇALIŞMA VİZESİ 

İngiltere'de Bir Şirkette Çalışabileceğiniz, Ortaklık Kurabileceğiniz, Şirket Devralabileceğiniz Veya Yatırım Yapabileceğiniz Bu Vize Türü Hakkında Detaylar İçin

 

İNGİLTERE İŞ VİZESİ

İngiltere'de Evlenmek, Aile Birleşimi Yapmak Veya İngiltere'ye Yerleşmek İçin 

 

İNGİLTERE YERLEŞİM VİZESİ

 

İngiltere'de Kendi İşini Kurabilmenizi Sağlayan Çalışma Vizesi İçin 

 

İNGİLTERE ANKARA ANLAŞMASI VİZESİ

Bu Vize İle Sermaye, Dil Seviyesi, Sektör, Lokasyon Gibi Kısıtlamalar Olmadan İngiltere'de İş Kurabilirsiniz. Detaylar İçin 

 

ANKARA ANLAŞMASI VİZESİ

İngiltere Yerleşim Vizesi Türleri Kendi İçinde Seyahat Amacına Göre Çeşitli Kategorilere Ayrılmıştır. Başvuru Şartları Ve Gerekli Evraklar Listesi İçin 

 

İNGİLTERE YERLEŞİM/EVLİLİK VİZESİ

İngiltere Vizesi Danışmanlık Alabilmek İçin 

 

TIKLAYINIZ!

İngiltere Vizesi Başvuru İşlemleri Ve Prosedürlerde Hangi Adımların Atılması Gerektiğini Öğrenebilmek İçin

İNGİLTERE VİZESİ

"İngiltere'deki nişanlımın yanına İngiltere yerleşim vizesi ile gittiğimde çalışma iznim de olur mu?" sayfası 1440 defa okundu