İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

Sıkça Sorulan Sorular / Yerleşim Vizeleri / İngiltere yerleşim vizesi daha sonra uzatılabilir mi?

İngiltere yerleşim vizesi daha sonra uzatılabilir mi?

Güncellenme Tarihi: 2018-09-19 22:18:06

İngiltere’de yaşayan eşinizin, nişanlınızın ya da yasal partnerinizin yanına gidip İngiltere’ye yerleşmek istiyorsanız, bu durumda yapmanız gerekenler sitemizin İngiltere yerleşim vizesi bölümünde ayrıntıları ile açıklanmıştır.

Eşiniz, nişanlınız veya yasal partnerinizin yanına yerleşmek için İngiltere vizesi almak istiyorsanız ilk etapta geçici süreli bir oturum izni alırsınız. Bu geçici süreler dolduktan sonra İngiltere yerleşim vizesi uzatması yapabilirsiniz. Uzatmalarla birlikte İngiltere’de 5 yıl bulunduktan sonra ise İngiltere’de sürekli oturum izni alabilirsiniz.

İngiltere’de sürekli oturum (Indefinite Leave to Remain) hakkı kazandıktan sonra artık İngiltere yerleşim vizesi süresini uzatmanız gibi bir yükümlülüğünüz de kalmayacaktır. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, bu tür İngiltere vizesi başvurusu yapabilmeniz için İngiltere’de Yaşam (Life in the UK) sınavını almanız ve bu sınavı başarı ile geçebilmeniz gerekmektedir. Bu sınav, İngiltere’de yaşam tarzına uyumluluğun yanında İngilizce dili yeterlilik seviyesini de ölçmektedir. İngiltere’de sürekli yaşama hakkını kazanabilmeniz için bu sınavı geçtiğinize dair belgeyi de başvuru evraklarınızın yanında sağlamanız gerekir.

İngiltere’deki eşinizin yanına yerleşmek için İngiltere vizesi talep ettiğiniz takdirde size verilecek ilk yerleşim vizesi süresi nişanlı çiftler için 6 ay, evli çiftler için 27 ay, evli olmayan partnerler için 33 ay süreli olarak verilir. Eğer verilen bu geçici oturum izinlerinin sonunda, hala nişanlınızla/eşinizle/partnerinizle beraber yaşıyorsanız ve beraber yaşamaya devam etme niyetiniz varsa iki seçeneğiniz vardır. Bunlardan ilki, sürekli İngiltere’de yaşamak için oturum hakkı başvurusunda bulunmaktır. Ancak bu başvuruyu yapabilmek için öncelikle daha önce de belirttiğimiz gibi “Life in The UK” yani İngiltere’de Yaşam testini başarı ile geçmeniz gerekir. Bu test için ayrıca sadece İngiltere sınırlarında olmak üzere ESOL kursunu da alabilirsiniz. Bu kurs İngilizce dil eğitimin yanında ayrıca, İngiltere vatandaşlığına ilişkin bilmeniz gereken önemli bilgileri de içerir. Eğer ilk verilen süreler için İngiltere yerleşim vizesi aldıysanız, eşinizle İngiltere’de ikamet etmiş ve sonrası için de beraber devam etme niyetindeyseniz, bu testi başarı ile verdiğiniz takdirde, oturum ile ilgili diğer şartları da eksiksiz sağlıyorsanız, İngiltere’de sürekli oturum hakkı için başvuru yapabiliriz. Bunun için Londra’daki ofisimizle bağlantıya geçerseniz, size ihtiyacınız olan diğer bilgiler de verilecek, başvurunuz tarafımızdan eksiksiz şekilde yapılabilecektir. Unutmayınız ki, bir şekilde reddedilen bir İngiltere vizesi başvurusu mevcutsa, firmamız, bu kararlara karşı itiraz ve ret davalarında da sizi temsil edecektir.

Şunu gözden kaçırmamak gerekir ki, İngiltere vizenizin bitmesine makul bir süre kala bizimle iletişime geçmenizde fayda vardır. Çünkü bu başvurular çok titizlikle incelendiğinden örneğin yanlış bir form seçimi bile talebinizin reddedilmesine yol açabilir. Üstelik süresi geçtikten sonra gönderilen doğru formun, İngiltere’de yasal olmadığınız halde kaldığınız için reddedilmesi çok yüksek bir ihtimaldir.

İngiltere yerleşim vizesi başvuruları ve bu vize kapsamında bağımlıların yapacakları başvurular, oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. Bu konuile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için ingiltere vizesi başvuru hattı vasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "İngiltere yerleşim vizesi daha sonra uzatılabilir mi?" sayfası 1360 defa okundu
  • İngiltere yerleşim vizesi, İngiltere vizesi
Paylaş: