İngiltere yerleşim vizesi daha sonra uzatılabilir mi?

Güncelleme Tarihi: 2019-04-25 04:44:43

İngiltere’de yaşayan eşinizin, nişanlınızın ya da yasal partnerinizin yanına gidip İngiltere’ye yerleşmek istiyorsanız, bu durumda yapmanız gerekenler sitemizin İngiltere yerleşim vizesi bölümünde ayrıntıları ile açıklanmıştır.

Eşiniz, nişanlınız veya yasal partnerinizin yanına yerleşmek için İngiltere vizesi almak istiyorsanız ilk etapta geçici süreli bir oturum izni alırsınız. Bu geçici süreler dolduktan sonra İngiltere yerleşim vizesi uzatması yapabilirsiniz. Uzatmalarla birlikte İngiltere’de 5 yıl bulunduktan sonra ise İngiltere’de sürekli oturum izni alabilirsiniz.

İngiltere’de sürekli oturum (Indefinite Leave to Remain) hakkı kazandıktan sonra artık İngiltere yerleşim vizesi süresini uzatmanız gibi bir yükümlülüğünüz de kalmayacaktır. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, bu tür İngiltere vizesi başvurusu yapabilmeniz için İngiltere’de Yaşam (Life in the UK) sınavını almanız ve bu sınavı başarı ile geçebilmeniz gerekmektedir. Bu sınav, İngiltere’de yaşam tarzına uyumluluğun yanında İngilizce dili yeterlilik seviyesini de ölçmektedir. İngiltere’de sürekli yaşama hakkını kazanabilmeniz için bu sınavı geçtiğinize dair belgeyi de başvuru evraklarınızın yanında sağlamanız gerekir.

İngiltere’deki eşinizin yanına yerleşmek için İngiltere vizesi talep ettiğiniz takdirde size verilecek ilk yerleşim vizesi süresi nişanlı çiftler için 6 ay, evli çiftler için 27 ay, evli olmayan partnerler için 33 ay süreli olarak verilir. Eğer verilen bu geçici oturum izinlerinin sonunda, hala nişanlınızla/eşinizle/partnerinizle beraber yaşıyorsanız ve beraber yaşamaya devam etme niyetiniz varsa iki seçeneğiniz vardır. Bunlardan ilki, sürekli İngiltere’de yaşamak için oturum hakkı başvurusunda bulunmaktır. Ancak bu başvuruyu yapabilmek için öncelikle daha önce de belirttiğimiz gibi “Life in The UK” yani İngiltere’de Yaşam testini başarı ile geçmeniz gerekir. Bu test için ayrıca sadece İngiltere sınırlarında olmak üzere ESOL kursunu da alabilirsiniz. Bu kurs İngilizce dil eğitimin yanında ayrıca, İngiltere vatandaşlığına ilişkin bilmeniz gereken önemli bilgileri de içerir. Eğer ilk verilen süreler için İngiltere yerleşim vizesi aldıysanız, eşinizle İngiltere’de ikamet etmiş ve sonrası için de beraber devam etme niyetindeyseniz, bu testi başarı ile verdiğiniz takdirde, oturum ile ilgili diğer şartları da eksiksiz sağlıyorsanız, İngiltere’de sürekli oturum hakkı için başvuru yapabiliriz. Bunun için Londra’daki ofisimizle bağlantıya geçerseniz, size ihtiyacınız olan diğer bilgiler de verilecek, başvurunuz tarafımızdan eksiksiz şekilde yapılabilecektir. Unutmayınız ki, bir şekilde reddedilen bir İngiltere vizesi başvurusu mevcutsa, firmamız, bu kararlara karşı itiraz ve ret davalarında da sizi temsil edecektir.

Şunu gözden kaçırmamak gerekir ki, İngiltere vizenizin bitmesine makul bir süre kala bizimle iletişime geçmenizde fayda vardır. Çünkü bu başvurular çok titizlikle incelendiğinden örneğin yanlış bir form seçimi bile talebinizin reddedilmesine yol açabilir. Üstelik süresi geçtikten sonra gönderilen doğru formun, İngiltere’de yasal olmadığınız halde kaldığınız için reddedilmesi çok yüksek bir ihtimaldir.

İngiltere yerleşim vizesi başvuruları ve bu vize kapsamında bağımlıların yapacakları başvurular, oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. 

Firmamız 2006 yılından beri ingiltere vizesi, ankara anlaşması vizesiingiltere vizesi retlerine itiraz başvuruları konularında profesyonel hizmet vermekte olan bir danışmanlık şirketidir. İngiltere göçmenlik düzenlemeleri, mevzuatı ve uygulamaları alanında uzmanlaşmış danışmanlarımıza İngiltere vizesi danışmanlık hattı aracılığıyla ulaşarak tüm sorularınızı sorabilir, başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Alabileceğiniz Diğer Sitelerimiz:

AÇIKLAMA

LİNKLER

İngiltere'de Hangi Eğitimleri Alabileceğiniz, Bu Eğitimlerin Sürelerinin Ve Ücretlerinin Neler Olabileceğini Hakkında Bilgi İçin

 

 İNGİLTERE YURT DIŞI EĞİTİM

İngiltere Ziyaretçi Vizesi Başvuruları, Vize Başvuru Evrakları, İzlenmesi Gereken Başvuru Prosedürleri İçin

 

İNGİLTERE ZİYARETÇİ VİZESİ

İngiltere’ye Yapacağınız Turist Vizesi Türleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin

İNGİLTERE TURİST VİZESİ

İngiltere'ye Öğrenci Olarak Gidebilmek İçin 

 

İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ 

İngiltere Öğrenci Vizesi Türlerinin Değişen Başvuru Şartlarının Tamamı İçin

 

İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ  

İngiltere'de Çalışma İzni Alabilmek İçin 

 

İNGİLTERE ÇALIŞMA VİZESİ 

İngiltere'de Bir Şirkette Çalışabileceğiniz, Ortaklık Kurabileceğiniz, Şirket Devralabileceğiniz Veya Yatırım Yapabileceğiniz Bu Vize Türü Hakkında Detaylar İçin

 

İNGİLTERE İŞ VİZESİ

İngiltere'de Evlenmek, Aile Birleşimi Yapmak Veya İngiltere'ye Yerleşmek İçin 

 

İNGİLTERE YERLEŞİM VİZESİ

 

İngiltere'de Kendi İşini Kurabilmenizi Sağlayan Çalışma Vizesi İçin 

 

İNGİLTERE ANKARA ANLAŞMASI VİZESİ

Bu Vize İle Sermaye, Dil Seviyesi, Sektör, Lokasyon Gibi Kısıtlamalar Olmadan İngiltere'de İş Kurabilirsiniz. Detaylar İçin 

 

ANKARA ANLAŞMASI VİZESİ

İngiltere Yerleşim Vizesi Türleri Kendi İçinde Seyahat Amacına Göre Çeşitli Kategorilere Ayrılmıştır. Başvuru Şartları Ve Gerekli Evraklar Listesi İçin 

 

İNGİLTERE YERLEŞİM/EVLİLİK VİZESİ

İngiltere Vizesi Danışmanlık Alabilmek İçin 

 

TIKLAYINIZ!

İngiltere Vizesi Başvuru İşlemleri Ve Prosedürlerde Hangi Adımların Atılması Gerektiğini Öğrenebilmek İçin

İNGİLTERE VİZESİ

"İngiltere yerleşim vizesi daha sonra uzatılabilir mi?" sayfası 1614 defa okundu