Yerleşim Vizeleri Hakkında Sorular

İngiltere'deki eşimin ya da nişanlımın yanına gidip orada yerleşebilir miyim?

Burada dikkat edilmesi gereken ilk husus, halen İngiltere’de olan eşinizin, nişanlınızın veya yasal partnerinizin İngiliz vatandaşı olması ya da İngiltere’de sürekli oturum hakkı olması halinde ilgili İngiltere Yerleşim Vizesi türüne başvuru yapmanız gerektiğidir.

Detaylara git »

İngiltere'deki eşimin yanına gidebilmem için hangi koşulları taşımam gerekir?

İngiltere’de yaşayan İngiliz vatandaşı ya da İngiltere’de sürekli oturum hakkı olan eşiniz/yasal partnerinizin yanına gitmek ve beraber yaşamak istiyorsanız, bu durumda ilk sağlamanız gereken koşul, birbirinizle kanunen evlilik birlikteliği içinde olduğunuz ya da yasal partnerinizle İngiltere’nin kabul ettiği bir yasal birlikteliğinizin var olmasıdır.

Detaylara git »

İngiltere'deki anne babamın yanına yaşamak üzere gidebilir miyim?

İngiltere’de bulunan anne babanızın ya da bir akrabanızın yanına gerekli şartları sağladığınız takdirde ziyaret amaçlı ya da yerleşim amaçlı gidebilirsiniz.

Detaylara git »

Eşimin yanına gelebilmek için İngiltere'deki yaşam ile ilgili bilgi sahibi olduğumu kanıtlamam gerekir mi?

İngiltere’de ikamet eden eşinizin ya da yasal partnerinizin yanına giderek, İngiltere’de yaşamak ve çalışmak için İngiltere yerleşim vizesi başvurusu yapmanız gerekir. İngiltere vizesi almak için tüm şartları tam olarak sağladığınız takdirde size İngiliz Konsolosluğu tarafından ilk verilen İngiltere vizesi, İngiltere’ye giriş izni seklindedir (Enrty Clearence).

Detaylara git »

İngiltere'de yaşayan eşimin yanına gelebilmek için hangi destekleyici belgeleri sunmalıyım?

Tüm İngiltere vizesi başvurularının ortak özelliği şudur; hangi tür İngiltere vizesi başvurusu yaparsanız yapın, kişisel durumunuzu, maddi imkânlarınızı, gitmek istediğiniz eğitim kurumunu, yerleşmek istediğiniz yeri ve nedeni, araştırma yapıyorsanız bunun konusunu, amacını destekleyen her türlü belgeyi sunmanız, İngiltere vizesi başvurusu sürecinizin olumlu şekilde sonuçlanmasında gereklidir.

Detaylara git »

İngiltere yerleşim vizesi için başvurduğumda ne kadar sürelik bir İngiltere Vizesi alabilirim?

İngiltere vizesi başvurusu yapmayı eğer nişanlınızla evlenmek için almak istiyorsanız, kalış süreniz farklı, eğer zaten evli olduğunuz eşiniz ya da yasal hemcins partnerinizle birlikte yaşamak için almak istiyorsanız bu durumda İngiltere’nin izin vereceği zaman dilimi farklıdır.

Detaylara git »

İngiltere'de yerleşim vizesi ile çalışabilir miyim?

İngiltere vizesine İngiltere’de yerleşmek niyeti ile başvurduğunuz için elbette bu durumda çalışma hakkınız olacaktır. İngiltere’de kaldığınız sürece, iş başvuruları yapabilir, tam zamanlı ya da yarım zamanlı olarak çalışabilir, kendi işinizi de kurabilirsiniz.

Detaylara git »

İngiltere yerleşim vizesi daha sonra uzatılabilir mi?

İngiltere’de yaşayan eşinizin, nişanlınızın ya da yasal partnerinizin yanına gidip İngiltere’ye yerleşmek istiyorsanız, bu durumda yapmanız gerekenler sitemizin İngiltere yerleşim vizesi bölümünde ayrıntıları ile açıklanmıştır.

Detaylara git »

İngiltere'deki nişanlımın yanına İngiltere yerleşim vizesi ile gittiğimde çalışma iznim de olur mu?

İngiltere’deki nişanlınızın yanına gitmek için bir takım koşulları yerine getirmeniz gerekir. Bunlardan ilki, 6 aylık süre içinde evleneceğinizi ya da yasal birliktelik kaydı yaptıracağınızı kanıtlamanızdır.

Detaylara git »

İngiltere'deki anne ya da babamın yanına gidebilmek için hangi koşulları taşımam gereklidir?

İngiltere’de yaşayan anne ve babanızın yanına yerleşmek için İngiltere vizesine başvurabilirsiniz ancak belirli koşulları taşımanız gerekir. Bunlardan ilki anne ve babanızın İngiltere’de oturumlarına ilişkin herhangi bir kısıtlama olmamasıdır.

Detaylara git »

Evlat edinilmiş bir çocuk İngiltere'ye gidebilir mi?

Evlat edindiğiniz çocuğunuzu İngiltere’ye yanınızda götürebilirsiniz ancak bunun için bir takım koşulları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Detaylara git »

Anneler, babalar, büyükanne, büyükbabalar ve diğer bakmakla yükümlü olunan kişiler İngiltere'ye yaşamak için gidebilir mi?

Anneniz, babanız, büyükanneniz ya da büyükbabanızı eğer sizinle beraber yaşamaları için İngiltere’ye getirmek istiyorsanız, bu durumda İngiltere yerleşim vizesi başvurusu yapabilirsiniz ancak, birtakım koşulları sağlamanız gerekir.

Detaylara git »

Aile birleşmesi nedir?

İngiltere'de mülteci statüsü verilen bir kişinin eşi, yasal partneri, evli olmayan veya hemcins partneriyseniz, siz ve 18 yaşından küçük bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınız 'aile birleşmesi' kapsamında giriş izni alabilirsiniz.

Detaylara git »

İngiltere Vize Şartları Aile Birleşimi Vizesi için Nasıldır?

İngiltere vize şartları Aile Birleşimi Vizesi türü için; yanına gidilecek olan eşin insani koruma statüsünde veya siyasi sığınma hakkının olması, evli veya en az 2 yıldır birlikte yaşayan partner olduklarının kanıtlanması gibi örneklerle açıklanabilmektedir.

Detaylara git »