İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Öğrenci Vizeleri / TİER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

TİER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-10-21 07:57:26

İngiltere'de 6 aydan uzun süreli eğitim görmek isteyen tüm öğrenciler TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi alarak İngiltere'ye gidebilirler.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi ile İngiltere'de herhangi bir eğitim programına, yani İngilizce dil eğitimi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası araştırma ve sertifika programları gibi bir eğitim programına, 6 aydan uzun süreli kayıt yaptırarak devam edebilirsiniz. 

01 Nisan 2009’da yürürlüğe giren TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi ile puana dayalı olarak vize değerlendirmesi yapılmakta ve ön şartları yerine getiren öğrenciler İngiltere'de 6 aydan uzun süreli eğitim görebilme imkânına sahip olmaktalar.

İngiltere öğrenci vizesinin birçok çeşidi vardır. 6 aydan kısa süreli tüm eğitimler için İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine, 6-11 ay arasındaki İngilizce  eğitimleriniz için ise İngiltere uzatılmış öğrenci vizesine başvuru yapabilirsiniz.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi İngiltere'de uzatılabilen bir İngiltere vizesidir. Yani eğitim almak istediğiniz süre uzadığında kalan süre için İngiltere içinden uzatma başvurusu yaparak İngiltere'de kalmaya devam edebilirsiniz.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi ile İngiltere'de part-time çalışma imkânı elde ederek hem günlük İngilizcenizi geliştirebilir hem de masraflarınızı karşılayabilirsiniz. 

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi ile eğitim sonrasında, en az 1 yıl lisans veya üzeri düzeyde eğitim tamamlamış öğrenciler İngiltere'den dönmeden eğitim sonrası çalışmak için İngiltere çalışma izni(post-study-work) alarak İngiltere’de çalışabiliyorlardı, ancak artık bu hak kalkmıştır. Eğitim sonrası da çalışmak isteyen öğrenciler Ankara Antlaşması İngiltere vizesine başvurabilirler.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi ile İngiltere'de lisans ve üzeri düzeyde eğitim gören öğrencilerin resmi nikâhlı eşleri ile 18 yaş altındaki çocukları da kendileri ile İngiltere'ye gidebilirler.

 

Peki TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ve kimler TIER 4  İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi Alabilir?

Tier 4 puan bazlı bir İngiltere vizesidir.TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi ile İngiltere'de eğitim almayı planlayan kişilerin puan bazlı sistemden toplamda 40 puan almaları gerekmektedir. Bu bağlamda;

  1. Home Office onayı olan bir eğitim kurumundan başvuru sahibinin adına koşulsuz bir kabul mektubu (visa letter) verilmesi: 30 PUAN
  2. İngiltere'deki eğitim, yaşam ve yerleşim masraflarınızın karşılanabileceğini gösterir teminat niteliğindeki dokümanların varlığı:  10 PUAN

Toplamda 40 Puan elde eden başvuru sahipleri bu İngiltere vizesine başvurabilirler.

Bu aşamada önemli olan evrakların içeriğidir. Yani koşulsuz kabul mektubu veya kayıtla ilgili diğer dokümanların eksikliği veya hatalı olması ile masrafların karşılanabileceğini ifade eden maddi varlık dokümanların standartlara uygun olmaması başvurunun reddedilmesine neden olacaktır. Bu nedenle aşağıda yer alan nitelikleri sağlayabildiğinizden emin olun.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi diğer İngiltere Vizesi türlerine göre alınması daha kolay bir İngiltere Vizesidir. İlk olarak eğitim programı mutlaka 6 aydan uzun olmalıdır. Bu 6 aylık süreç takvim ayı temel alınarak hesaplanır ve şayet eğitim süreniz (İngiltere'de kalmak istediğiniz süre değil) 6 aydan kısa ise İngiltere turist/ziyaretçi vizesi türlerinden olan İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine başvurmanız gerekir.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi kapsamında vize alabilmek için mutlaka TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi Sponsorluk Lisansına sahip bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmış ve koşulsuz kabul almış olmalısınız. Eğitim göreceğiniz okul TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi Sponsorluk Lisansı olmayan bir kurum ise ve yetişkin öğrenci olarak başvuru yapacaksanız İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesi veya İngiltere uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesi alamazsınız.

İngiltere'de İngilizce eğitimi görecekseniz TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi alabilmeniz için en az B1 seviyesinde, lisans veya üzeri düzeyde bir eğitim görecekse en az B2 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmalıdır. İngilizce bilginizi üniversite eğitiminiz sayesinde karşılıyor olabilirsiniz. Eğitim gördüğünüz üniversitenin İngilizce eğitimi uluslar arası standartlara uygunsa ek bir evraka gerek kalmaksızın İngilizce şartını yerine getirebilirsiniz.

Şayet eğitim gördüğünüz üniversitenin İngilizce eğitim seviyesi uluslar arası standartlara uygun değilse uluslar arası geçerliliği olan bir sınava girerek yine İngilizce bilginizi kanıtlayabilirsiniz. IELTS, TOEFL, Cambridge ESOL sınavları ve benzeri seviyedeki sınavlardan herhangi birinin yeterli düzeydeki sonucu, sınav sonucunun geçerli olduğu süre zarfında kullanılabilir.

3 Mart 2010’da yürürlüğe giren dil şartını sağlayamayacak olan öğrenciler TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesine başvuru yapamayacaklar. İngilizce bilginiz yeterli değilse İngiltere uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesine veya İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine başvuru yapabilirsiniz.

B1 ve B2 düzeyinin ne anlama geldiğini “Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı” ve ilgili açıklamalardan öğrenebilirsiniz.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi eğitim masrafları, kira ve geçinme masrafları başvuru sahibi tarafından önceden garanti edilmelidir. TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi  başvurusu yapmak istiyorsanız sizin durumunuza uygun olan toplam maliyeti şahsi banka hesabınızda veya anne/babanızın banka hesabında göstermeniz gerekir. Durumunuza uygun maliyet toplamı Birleşik Krallığın hangi bölgesinde yaşayacağınıza ve eğitim masraflarınızın toplamına bağlıdır.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesine başvuru yapacak öğrenciler akredite sponsorlardan maddi destek alabilir ve/ya burslu programlara da devam edebilirler. Bursun veya sponsorluğun geçerliliği konusunda yine danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Burs ve sponsorluk miktarı her zaman vize alma şartlarındaki minimum gereklilikleri karşılayamayabilir.

 

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi  öğrencilerinin başvuruları sırasında hazırlaması gereken evraklar okul kaydına ve maddi kaynaklara bağlıdır. Dolayısıyla başvuru sahipleri hakkında bilgi alındıktan sonra size özel hazırlanacak olan evrak listesindeki dokümanları hazırlamanız yeterli olacaktır.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi İngiltere'de eğitim göreceğiniz toplam süreye ek olarak İngiltere'ye yerleşebilmeniz ve eğitim sonrasında dönüş hazırlıklarını yapabilmeniz için birkaç hafta daha uzun olacak şekilde verilir. Yani 7 aylık (28 haftalık) bir eğitim için 7,5 aylık (30 – 31 hafta) vize verilir. Eğitim süresi ne kadar uzunsa eğitim harici verilen vize de o kadar uzun olur. Yani 7 aylık bir eğitimde 2-3 hafta fazla vize verilirken 12 aylık bir yüksek lisans programına katılacak öğrencilere 16 aylık vize verilir. Uzun süreli vizelerin en önemli avantajı eğitiminiz sona erse bile bir diğer eğitim programını araştırıp kayıt yaparak vizenizi uzatabilmektir.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi puana dayalı bir İngiltere vizesi türü olduğu için başvuru dosyanızın incelenmesi sırasında eksikleriniz ortaya çıkar ve bu eksikler giderilip evrak üzerinde problem kalmadıkça vize alabilmeniz beklenir. Bu bakımdan başvuru sahibinin iradesi dışında olsa bile herhangi bir problem yaşandığında yeterli puan sağlanamadığı içiniz vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi başvurularında 1 Ekim 2012 itibarıyla mülakat yapılabilmekte. Yani dosyanızı inceleyen vize memuru tatmin olmadığı noktalar konusunda başvuru sahibini Başkonsolosluğa davet ederek sorular sorabilir ve mülakat neticesinde karar verebilir. 

Sistem puan temelli bir sistem olduğu için hatalar kasıtlı veya kasıtsız ayır edilmeksizin vize reddine sebebiyet verebilir.

İngiltere vizesi retlerinde yeni başvuru ve idari itiraz imkânı var ancak bazı durumlarda sadece başkalarının yaptığı hatalar nedeniyle vize yasağı alınabilmekte ve itiraz imkânı olmaksızın 10 yıl vizeye başvuramama yasağı alınabilmektedir. Bu nedenle de başvurunuzun uzmanlarımızca hazırlanması hem maddi ve zaman kayıplarınızın önüne geçecek hem de uzun dönemli riskler almanıza gerek kalmayacak.

Sadece vize memurunun hatasında dolayı reddedilen vize başvurularında sadece TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi  için idari itiraz imkanı vardır. Yani vize memuru bir evrakı yanlış görürse, yanlış anlarsa, kaybederse, evrakı doğrularken kurumlar arasında vize memurundan kaynaklanan bir bilgi eksikliği olursa ve bu nedenlerden dolayı vize başvurusu reddedilirse idari itiraz yolu açık olacaktır.

İngiltere öğrenci vizesi çeşitleri de dahil olmak üzere her çeşit İngiltere vizesive İngiltere ile ilgili her konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız lütfen İngiltere vizesi başvuru hattıüzerinden uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • "TİER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi" sayfası 11136 defa okundu
  • İngilizce, eğitim, itiraz imkanı, sponsorluk, Tier 4 İngiltere uzun süreli öğrenci vizesi
Paylaş: