İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Öğrenci Vizeleri / İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-12-11 09:39:26

Ziyaret vizelerinin alt kategorisinde yer alan “Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi” vizesine İngiltere’de bir eğitim kurumunda 6 aydan 11 aya kadar sadece İngilizce dil eğitimi almak amacıyla seyahat edecekler başvuru yapabiliyorlar.

Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi” vizesine İngiltere’de bir eğitim kurumunda 6 aydan 11 aya kadar sadece İngilizce dil eğitimi almak amacıyla seyahat edecekler başvuru yapılabilir.

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi şartları İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ile aynı olup başvuru sahibinin veya başvuru sahibinin finansal ve iş durumuna bağlı olarak sponsorunun maddi yeterlilik düzeyi, başvuru sahibinin eğitim kalifikasyonları, sosyo-ekonomik durumu, İngilizce öğrenmesinin kendisine somut yararlar sağlayıp sağlayamayacağı, öncesinde Türkiye’de aldığı İngilizce eğitimi, kendisini Türkiye’ye bağlayıcı etmenler bulunup bulunmadığı ve hatta İngiltere’de eğitim alacağı kurumun kalifikasyonları vize memurları tarafından İngiltere göçmenlik kanunları ve yönetmelikleri dâhilinde ayrıntılı bir şekilde sorgulanacaktır.

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi başvurunuz İngiltere Göçmenlik Kanun ve Yönetmelikleri konusunda deneyimli ve profesyonel danışmanlarımız tarafından yukarıda bahsedilen konular göz önünde bulundurularak İngiltere Vizesi alma ihtimalinizi en üst düzeye taşıyacak şekilde hazırlanacaktır.

Ziyaretçi öğrenci olarak başvurulan İngiltere öğrenci vizesinden farklı olarak İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi başvurusunda sadece İngilizce eğitimi alacaklar 6 aydan 11 aya kadar vize başvurusunda bulunabiliyorlar. Yine İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi'nden farklı olarak İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi alanlar eğitim süreleriyle orantılı olarak İngiltere Vizesi alıyorlar. Yani, İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi'nde 1 aylık bir kursa gidilse bile 6 aylık İngiltere Vizesialınırken İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesinde 7 aylık bir kusa gitmek istendiğinde 7,5 veya 8 aylık vize alınıyor. Vize süresi vize memurunun kanaatine göre belirleniyor. Bu nedenle İngiltere’de 7 aylık bir kursa yazıldıktan sonra İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ile 11 aya kadar kalmak her zaman mümkün olmayabilir.

Burada temel olarak dikkate alınması gereken husus İngiltere’de alacağınız eğitimin süresinin 11 ayı geçmemesidir. Bu 11 aylık süreç takvim ayı temel alınarak hesaplanır ve de eğer alacağınız eğitimin süresi 11 aydan fazla ise Tier 4- İngiltere uzun süreli öğrenci vizesine başvurmanız gerekir. İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ile 11 aydan kısa bir süreyle İngiltere’de eğitim aldıktan sonra İngiltere’yi terk etmeniz gerekecektir çünkü bu vizeyi İngiltere’den uzatamazsınız. İngiltere’deki kalış sürenizi uzatmak istiyorsanız Ankara Antlaşması İngiltere vizesine başvurmalısınız.

11 aya kadar olan İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ile İngiltere’de sadece İngilizce dil eğitimine katılabilirsiniz. 11 aydan uzun süreli eğitim almak istediğiniz veya 6 aydan uzun herhangi bir sertifika programı, diploma programı, mesleki eğitim kursu, üniversite eğitimi, master veya doktora programına katılmak istediğinizde  TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesine başvurabilirsiniz. 

Evrakların temin edilme sürecindeki çok ufak bir ayrıntının, bu evrakların içeriklerindeki çok ufak bir farklılığın, yapılan tercümelerde ufak bir hatanın ve hatta başvuru formunuzda belirtilen bir kelimenin bile İngiltere Vizesi başvurunuzun sonucuna çok önemli bir etkide bulunabileceğini göz önünde bulundurmanızı önemle tavsiye ederiz.

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi için başvuru sahiplerinin İngilizce bilmeleri şartı aranmamaktadır. DolayısıylaTIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesinin aksine, hiç İngilizce bilmeyenler ve biraz İngilizce bilenler de, iyi düzeyde İngilizce bilip 11 aya kadar pratik yapmak isteyenler ve IELTS / TOEFL gibi sınavlara hazırlık kurslarına katılmak isteyenler İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi'ne rahatlıkla başvuru yapabileceklerdir.

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi alınırken yine TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi'nin aksine banka hesabında belirli bir miktar paranın belirli gün boyunca tutulması zorunluluğu yoktur. Bu sayede paranız hesabınıza geçer geçmez başvuru yapabileceğiniz gibi hesaplardaki ufak hareketlerden de başvurunuz doğrudan etkilenmez.

Ziyaretçi olarak başvurulan İngiltere vizesi türlerinden biri olan İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesine sömestr kurslarına devam etmek isteyen, iki dönem boyunca İngiltere’de dil eğitimi alarak İngilizcesini geliştirmek isteyen, TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi'nin gerektirdiği kadar İngilizce bilmeyip yine de bir eğitim yılı İngiltere’de İngilizce kursuna devam etmek isteyen, TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi'nin gerektirdiği miktarda parayı hesabında tutamayan veya bu miktardaki parayı TIER 4 - İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi'ndeki gibi uzun bir süre hesabında tutamayacak olan herkes başvuru yapabilir.

11 aydan kısa süreli alacağınız İngilizce Dil eğitimlerini kapsayan İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi başvurusunda birçok avantaj vardır ancak iki önemli konu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır; öncelikle tüm İngiltere ziyaretçi/turist vizesi türlerinde olduğu gibi İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ile İngiltere’de çalışma izni alamazsınız. İngiltere’de eğitim görürken bir yandan da part-time çalışmak istiyorsanız TIER 4 - İngiltere Öğrenci Vizesi kapsamında uzun dönemli bir öğrenci olmanız gerekir. Çalışmak istiyorsanız ayrıca Ankara Anlaşması İngiltere vizesine de başvurabilirsiniz.

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi başvurunuzun reddedilmesi halinde itiraz hakkınız olmayacaktır. Dolayısıyla uzman desteğinde hazırlanmamış ve reddedilen başvurular hem maddi kayıp nedenidir hem de bir sonraki başvurunuzu olumsuz etkileyecektir.

İngiltere öğrenci vizesi türleri de dahil olmak üzere diğer her çeşit İngiltere vizesive İngiltere ile ilgili her konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız lütfen İngiltere vizesi başvuru hattı üzerinden uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • "İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi" sayfası 9324 defa okundu
  • Uzatılmış öğrenci ziyaretçi, İngilizce, dil eğitimi, Tier 4, 11 ay, İngiltere vizesi
Paylaş: