İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Öğrenci Vizeleri / İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-10-22 04:08:47

İngiltere turist/ziyaretçi vizesi türlerinden biri olan İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi'ne İngiltere'de bir eğitim kurumuna 6 aydan kısa süreyle kayıt yaptırmak ön koşuluyla başvurabilirsiniz.

İngiltere ziyaretçi/turist vizesi kategorilerinden biri olan İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine İngiltere’de 6 aydan kısa süreli bir dil okuluna (İngilizce kursuna), sertifika programına, mesleki eğitim kursuna veya üniversitelerin kısa süreli eğitimlerine katılma amacı ile başvurabilirsiniz.

İngiltere öğrenci vizesi İngiltere öğrenci adayı vizesi ile karıştırılmamalıdır. İngiltere öğrenci adayı vizesine eğitim görülecek kurum hakkında araştırma yapmak için başvurulur.

İngiltere’de almayı planladığınız eğitimin süresine bakılmaksızın verilecek olan bu İngiltere vizesinin geçerliliği 6 ay olacaktır ve bu 6 ay zarfında alacağız İngiltere Öğrenci ZiyaretçiVizesinin üzerinde aksi belirtilmediği takdirde İngiltere’ye dilediğiniz kadar giriş-çıkış yapabilirsiniz. Bu bağlamda, İngiltere’ye 6 aydan kısa süreyle dil eğitimi almaya gitmek niyetindeyseniz, İngiltere’de 6 aydan kısa süreli bir sertifika programına katılmayı amaçlıyorsanız, İngiltere’de bir eğitim kurumuna 6 aydan kısa süreyle eğitim görmek üzere katılmak istiyorsanız başvurmanız gerekli olan vize türü İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesidir.

İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesini alanlar bilmeli kibu vizeyi uzatma imkânları olmayacaktır. Diğer bir deyişle, 6 aydan kısa bir süreyle İngiltere’de eğitim aldıktan sonra İngiltere’yi terk etmeniz gerekecektir. Buradaki tek istisnai durum İngiltere’den yapılacak bir İngiltere Ankara AntlaşmasıVizesi başvurusu olacaktır.

6 aya kadar verilen bu İngiltere vizesi ile İngiltere’de dil kursuna, sertifika kursuna, diploma ve mesleki eğitim okullarına, üniversitelerin 6 ayı geçmeyen dönemlik eğitimlerine katılabilirsiniz. 6 aydan uzun süreli eğitim almak istediğinizdeyse İngilizce kursuna gidip gitmeyeceğinize göre TIER-4 İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesine veya İngiltere uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesine başvurabilirsiniz. İngilizce kursu haricinde bir eğitimi 6 aydan uzun süreli alacaksanız TIER 4 İngiltere uzun süreli öğrenci vizesine başvurmanız gerekecek. Şayet 6 aydan uzun 11 aydan kısa süreli İngilizce dil okuluna devam etmek istiyorsanız İngiltere Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesine de başvurabileceksiniz. İngilizce bilgi düzeyinize bağlı olarak bu iki İngiltere vizesi arasında seçim yapabileceksiniz. Bu vize türlerinden hangisinin sizin için en doğru tercih olacağını uzman vize danışmanlarımızla irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.

İngiltere Ziyaretçi Vizesi türlerinden biri olan İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesinde başvuru sahibinin veya başvuru sahibinin finansal ve iş durumuna bağlı olarak sponsorunun maddi yeterlilik düzeyi, başvuru sahibinin eğitim kalifikasyonları,sosyo-ekonomik durumu, İngilizce öğrenmesinin kendisine somut yararlar sağlayıp sağlayamayacağı, öncesinde Türkiye’de İngilizce eğitimi almak üzere bir çaba sarf edip etmediği, kendisini Türkiye’ye bağlayıcı etmenler bulunup bulunmadığı ve hatta İngiltere’de eğitim alacağı kurumun kalifikasyonları başvuruyu değerlendiren vize memurları tarafından İngiltere göçmenlik kanunları ve yönetmelikleri dâhilinde ayrıntılı bir şekilde incelenecektir.

İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi başvurunuz İngiltere Göçmenlik Kanun ve Yönetmelikleri konusunda deneyimli ve profesyonel danışmanlarımız tarafından yukarıda bahsedilen konular göz önünde bulundurularak vize alma ihtimalinizi en üst düzeye taşıyacak şekilde hazırlanacaktır.

Bu İngiltere vizesi alınırken başvuru sahiplerinin İngilizce bilmeleri şartı aranmamaktadır, dolayısıyla,TIER-4 İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi aksine, hiç İngilizce bilmeyenler ve biraz İngilizce bilenler de, iyi düzeyde İngilizce bilip sadece birkaç ay pratik yapmak isteyenler ve IELTS ve TOEFL gibi sınavlara hazırlık kurslarına katılmak isteyenler İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesine rahatlıkla başvuru yapabilecekler.

İngiltere Ziyaretçi/turist Vizesinin bir alt kolu olarak nitelendirilebilecek olan bu İngiltere vizesalınırken TIER-4 İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesinin aksine banka hesabında belirli bir miktar paranın belirli gün boyunca tutulması zorunluluğu yok. Bu sayede paranız hesabınıza geçer geçmez başvuru yapabileceğiniz gibi hesaplardaki ufak hareketlerden de başvurunuz doğrudan etkilenmeyecektir.

İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi yaz kursları, sömestr tatili kursları, Türkiye’deki resmi tatil haftalarının değerlendirilmesi, ücretli veya ücretsiz izinleri İngiltere’de eğitim olarak değerlendirmek gibi birçok nedenle kullanılabilir. İster 1 haftalık isterseniz 6 aylık programlara katılabilirsiniz. Size kurslara büyük ödemeler yapmadan birkaç haftalık eğitimler almayı sağlayan bu İngiltere vizesi ile bütçe planlamanızı ve zaman planlamanızı daha rahat yapabilirsiniz.

6 aydan kısa süreli alacağınız tüm eğitimleri kapsayan bu İngiltere vizesi başvurusunda birçok avantaj vardır ancak iki önemli konu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Birincisi, bu vize ile İngiltere’de çalışma izni alamazsınız. İngiltere’de eğitim görürken bir yandan da part-time çalışmak istiyorsanız TIER-4 İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi’ne başvuru yapabilirsiniz. İkincisi ise bu vize İngiltere’de uzatılamaz. Sadece vize süreniz bitmeden Ankara Antlaşması vizesi başvuru yapılabilir.

Bu vize ile ilgili en son güncelleme 6 Nisan 2015 tarihinde yapılmıştır. Bu güncelleme ise şudur; artık 18 yaşından küçük çocuklar da eğitim amacı ile İngiltere’ye gitmek istiyorlarsa İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine başvuru yapmalıdırlar.

İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi başvurunuzun reddedilmesi halinde itiraz hakkınız olmayacaktır. Dolayısıyla uzman desteğinde hazırlanmamış ve reddedilen başvurular hem maddi kayıp nedenidir hem de bir sonraki başvurunuzu olumsuz etkileyecektir. Eğer vize başvurunuz reddedildiyse yine uzmanlarımızla iletişime geçerek bundan sonra izlenecek yol hakkında bilgi alabilirsiniz. 

İngiltere öğrenci vizesi de dahil olmak üzere diğerher çeşit İngiltere vizesive İngiltere ile ilgili her konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız lütfen İngiltere vizesi başvuru hattı üzerinden uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçiniz.

  • "İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi" sayfası 12990 defa okundu
  • İngiltere turist/ziyaretçi vizesi, Tier 4 , öğrenci ziyaretçi, İngilizce
Paylaş: