Öğrenci Vizeleri Hakkında Sorular

İngiltere'ye öğrenci olarak gelebilmem için hangi koşullara sahip olmam gerekir?

İngiltere'ye öğrenci olarak gidebilmek için öncelikle sahip olmanız gereken, bir eğitim kurumundaki bir öğrenim programına veya araştırma dönemine kabul edildiğinizi gösteren bir konfirmasyona ihtiyacınız vardır.

Detaylara git »

İngiltere öğrenci vizesi alabilmek için hangi destekleyici belgeleri sunmalıyım?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, uzun dönem İngiltere öğrenci vizesi başvurusu yapmak istiyorsanız, yeterli koşullara sahip olduğunuza dair her türlü belgeyi temin etmeniz, sizin yararınızadır.

Detaylara git »

Akademik Teknoloji Onay Programı (ATOP) nedir?

Akademik Teknoloji Onay Programı (ATOP), kitle imha silahlarının üretilmesi, kullanılması ve yayılması engellemek amacıyla başvuru yapılabilen bir programdır.

Detaylara git »

İngiltere öğrenci vizesi başvurusu Türkiye'den mi yapılmak zorundadır?

İngiltere vizesi başvurusu ilk defa yapılıyorsa yani pasaportunuza basılmış ve henüz geçerlilik tarihi süresi geçmemiş bir İngiltere vizesi yoksa bu durumda, İngiltere vizesi başvurusunun Türkiye'den yapılması gerekir.

Detaylara git »

İngiltere'de iken orada kalış süremi uzatabilir miyim?

İngiltere'de öğrenci olarak bulunuyorsanız, eğitimizin gerektirdiği ölçüde, Home Office (İngiltere İçişleri Bakanlığı)’e başvurarak kalış sürenizi uzatabilirsiniz.

Detaylara git »

İngiltere öğrenci vizesi ile İngiltere'de çalışma hakkım var mı?

İngiltere öğrenci vizesi ile İngiltere'de bulunuyorsanız, çalışma hakkı açısından iki durum söz konusudur. Eğer kısa dönem için İngiltere öğrenci vizesi almışsanız başvurduğunuz İngiltere vizesi türü İngiltere Öğrenci Ziyaretçi (Turist) Vizesidir. Bu öğrenci vizesi ile İngiltere'de çalışma hakkınız yoktur.

Detaylara git »

İngiltere'de öğrenci olarak bulunurken polis kaydımın olması gerekir mi?

Deniz aşırı ülkelerden gelen ve İngiltere öğrenci vizesi süresi 6 aydan daha fazla olan bütün öğrencilerin polis kaydı yaptırması zorunludur.

Detaylara git »

Bakmakla yükümlü olduğum kişiler de benimle birlikte İngiltere'ye gelebilir mi?

İngiltere Öğrenci Vizesi ile İngiltere’ye giderken bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler eğer eşiniz, yasal partneriniz ya da 18 yaşından küçük çocuklarınız ise bu durumda belirli koşulları sağladığınız takdirde onlar da sizinle birlikte İngiltere'ye gelebilirler.

Detaylara git »

İngiltere öğrenci vizesi ile İngiltere'ye geldikten sonra eşim çalışabilir mi?

Tier 4 Öğrenci Vizesi ile uzun dönemli olarak İngiltere'de bulunacak kişilerin eşleri çalışma iznine sahipken, sertifika veya dil eğitimi için kısa süreli ülkede bulunacak kişilerin ve eşlerinin çalışma hakkı yoktur.

Detaylara git »

İngiltere öğrenci vizesi için uygun olan form hangisidir?

İngiltere’ye seyahat amacına göre çalışma, yerleşim, öğrenci ve ziyaretçi gibi çeşitli kategorilere ayrılan İngiltere vizesi başvurusu için vize türüne göre doldurulacak olan form da farklıdır.

Detaylara git »

İngiltere Vizesi başvurusu reddedilirse ücretimi geri alabilir miyim?

İngiltere vizesi başvuru ücreti, başvurunuzdan itibaren İngiltere vizesi kararınızın elinize ulaşıncaya kadar devam eden süreçte gerçekleşen tüm işlemler için alınan ücrettir.

Detaylara git »

Öğrenimimle ilgili ayarlamaları yapmak üzere İngiltere'ye gidebilir miyim?

İngiltere’de gitmeyi düşündüğünüz eğitim kurumu ile bağlantıya geçtiyseniz, örneğin tüm evraklarınızı hazırladınız ancak okul sizden bir mülakat talep etti ya da siz hangi okula gideceğinize karar veremediyseniz bu durumda aday öğrenci statüsündesiniz demektir.

Detaylara git »

İngiltere Vizesi başvurusu sırasında yeni puanlama sistemi ne demektir?

01 Nisan 2009 tarihi itibari ile İngiltere'de uygulanmakta olan göçmenlik kurallarına göre puanlama sistemi, İngiltere vizesi başvurusu talebinin olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasında puana dayalı bir uygulama getiren sistemdir.

Detaylara git »

Öğrenci vizesi başvurusu için de biyometrik bilgi vermem gerekir mi?

Biyometrik bilgilerin toplanması uygulaması, İngiltere'nin 5 yıldır izlediği ve sınırlarını güvence altına almak için uyguladığı bir iltica politikası ürünüdür. Bu uygulama özellikle globalleşen dünyada yaygınlaşan kimlik hırsızlığını önlemek, terörizm ve organize suçlarla savaşmak ve ülkeyi kayıt dışı ekonomiye karşı korumak için getirilmiştir.

Detaylara git »

Yüksek yetenekli göçmen programı (HSMP) nedir?

Yüksek yetenekli göçmen programı ( highly skilled migrant programme) İngiltere'ye gelmek isteyen yüksek yetenekli bireylerin, bu ülkeye gelmeleri ve bu ülkede gerek kendi islerini yapmaları gerekse bir işverene bağlı olarak çalışmalarını sağlamak için geliştirilmiştir. HSMP programı İngiliz kanunlarındaki son değişikliklerle yerini Tier 1, 2, 4, 5 başvurularına bırakmıştır.

Detaylara git »

İngiltere Vizesi Şartları Tier-4 Vize Türleri için Nasıldır?

İngiltere vizesi şartları Tier-4 Vize türlerine göre değişiklik göstermektedir.

Detaylara git »