İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Çalışma Vizeleri / Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi

Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-12-11 09:39:16

Birleşik Krallığa / İngiltere’ye kısa bir süre deneyim ve belirli alanlarda çalışma hakkı kazanmak amacıyla gitmek isteyen kişiler, Tier – 5 kategorisi altında bulunan Geçici Çalışan vizesine başvuru yapmalıdırlar.

Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi, Birleşik Krallığa / İngiltere’ye kısa bir süre deneyim ve belirli alanlarda çalışma hakkı kazanmak amacıyla gitmek isteyen kişilerin başvuru yapabileceği İngiltere çalışma vizesi türüdür. İngiltere çalışma vizesi türlerinden birisi olan Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi başvurunuzun olumlu sonuçlanmasıile alacağınız vize süresi size uygun olan programagöre değişkenlik gösterecektir. Olumlu sonuç alan başvuru sahipleri, 12 ile 24 ay arası bir süre Birleşik Krallık’ta kalma hakkı elde edeceklerdir.

İngiltere çalışma vizesi alt kategorilerinden birisi olan Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi altında toplamda 5 alt kategori bulunmaktadır. Bu alt kategorileri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yaratıcı ve spor dalları
  • Vakıf / Hayır kurumu çalışanları
  • Din Görevlileri
  • Hükümet tarafından onaylanan değişim programı ( ERASMUS )
  • Uluslararası Anlaşma

Bütün bu saydığımız kategoriler altında Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi başvurusu yapılabilmesi için şu şartların sağlanması gerekmektedir;

  • Başvuru sahibine bir kurum tarafından bir sponsorluk belgesi (CoS) verilmesi gerekmektedir. Yani her başvuru sahibinin vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için geçerli bir CoS referans numarasına sahip olması gerekir.
  • Bütün başvuru sahipleri maddi yeterlilik şartını sağlayabilmelidirler. Başvuru sahiplerinin en az 90 gün boyunca banka hesaplarında £945 bulundurmuş olmaları gerekir.
  • Bu kategoride herhangi bir İngilizce dil şartı aranmamaktadır. Yani başvuru sahipleri bir dil sınavına girmek ve İngilizce dil bilgisini belgelerle kanıtlamak zorunda değildir.
  • Tier – 5 geçici işçi kategorileri altında geçerli bir başvuru yapmak isteyen başvuru sahipleri, puan bazlı sistemden toplamda 40 puanı sağlamış olmalıdırlar.

 

Puan Bazlı Sistem:

İş:

  1. İş, eksiklik olan alanlar listesinde ise --- 50 Puan
  2. Teklif edilen iş, yerel işgücü testini geçmekte ise --- 30 Puan
  3. Şirket içi transfer söz konusu ise --- 30 Puan
  4. Öğrenim sonrası çalışma söz konusu ise --- 30 Puan

 

Eğitim Seviyesi:

  1. Belirlenmiş ve onaylı lisans altı diploma --- 5 Puan
  2. Lisans ve Yüksek Lisans (Master) diploması --- 10 Puan
  3. Doktora diploması --- 15 Puan

 

Gelir Seviyesi (Yapılacak işten elde edilecek brüt gelir) :

  1. 17.000 – 19.999 --- 5 Puan
  2. 20.000 – 21.999 --- 10 Puan
  3. 22.000 – 23.999 --- 15 Puan
  4. 24.000 ve üstü --- 20 Puan

 

İngiltere Geçici Çalışan Vizesi ( Tier 5 ) kategorisi altında İngiltere’ye giriş yapmak isteyen kişiler bağımlılarını yani eş ve çocuklarını da İngiltere’ye getirme hakkına sahiptirler.Bu İngiltere çalışma vizesi türündebaşvuru sahiplerinin bağımlılarının geçerli bir başvuru yapabilmesi için bu kişilerin aile bireyleri için de maddi yeterlilik şartını sağlamaları gerekir. Başvuru sahiplerinin bu İngiltere çalışma vizesi kapsamında bağımlılar için sağlaması gereken belli bir maddi birikim haricinde her bir bağımlı aile üyesi için £630 miktarındaki parayı banka hesaplarında 90 gün boyunca tutmaları gerekir.

Geçici çalışma izni için vize başvurusu yapan ve olumlu sonuç elde eden şahıslar bahsi geçen işi yapmalarının yanı sıra, 20 saati geçmeksizin ikinci bir iş yapabilirler.

Başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz tarihten  itibaren başvurunun sonuçlanması yaklaşık 3 hafta sürmektedir. Başvuru sahipleri, normal şartlarda bu süre içerisinde olumlu ya da olumsuz bir sonuç alacaklardır.

Tier-5 kategorisi altında Avustralya, Kanada, Japonya, Monako, Yeni Zelanda, Hong Kong, Kore Cumhuriyeti ve Tayvan’da bulunan 18 ve 30 yaş arası kişilerin başvuru yapabildiği Tier-5 Gençlik Hareketlilik Programı da vardır. Ancak görüldüğü üzere Türk vatandaşları başvuru yapamamaktadır. Bu nedenle bu vize kategorisine burada değinmeyeceğiz. Ancak konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler uzman vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirler.

İngiltere Tier-5 Geçici Çalışan Vizesi başvuruları oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. Bu İngiltere çalışma vizesi türü ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattıvasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "Tier 5 - İngiltere Geçici Çalışan Vizesi " sayfası 2358 defa okundu
  • İngiltere Tier-5 Geçici Çalışan Vizesi, İngiltere çalışma vizesi
Paylaş: