İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Çalışma Vizeleri / Tier 2 - İngiltere Genel Çalışma Vizesi

Tier 2 - İngiltere Genel Çalışma Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-12-11 09:49:39

İngiltere Tier – 2 Genel Çalışma Vizesi, bir işveren tarafından istihdam edilmek üzere İngiltere'ye gidecek olan AB üyesi ülkeler ya da İsviçre vatandaşları dışındaki ülke vatandaşlarının İngiltere’de çalışabilmek için alması gereken İngiltere vizesi türüdür.

İngiltere Tier-2 Genel Çalışma Vizesi belirli bir işveren tarafından istihdam edilmek üzere İngiltere’ye giderek çalışmak isteyenlerin alması gereken İngiltere vizesi türüdür. Bu İngiltere çalışma vizesi ile İngiltere’ye gidecek şahıs kendisini İngiltere’ye getirtmek isteyen işverenin yanı sıra aynı sektörde bulunan bir diğer işi aynı pozisyonda olmak şartıyla haftada 20 saat yapabilir, gönüllü çalışabilir, işini etkilemediği sürece okula gidebilir ve aile üyelerini İngiltere’ye getirebilir.

Bu İngiltere vizesi için önemli olan işverenin kim olduğu ve bu işverenin İngiltere vizesi başvurusu yapmaya ihtiyaç duyan kişinin İngiltere’ye getirilebilmesi için gerekli olan sponsorluk kaydını yaptırmış ve gerekli izinleri almış olmasıdır. Bu puanlama sistemi öncesi yürürlükte olan çalışma izni (Work Permit) ile ilgili düzenlemelere benzer nitelikte olan ve İngiltere’ye gelip çalışmak isteyen kişilere uygulanacak kuralları içeren bir İngiltere vizesi kategorisidir. Bu İngiltere çalışma vizesi, belirli bir iş için gerekli nitelikte olan bir çalışanın İngiltere ve Avrupa Birliği sınırları içerisinde bulunamaması sebebiyle İngiltere’deki işverenlerin bu nitelikleri taşıyan diğer ülke vatandaşlarını İngiltere’ye kendileri için çalışabilmelerini sağlamak üzere getirtmeleri için tasarlanmıştır.

İngiltere’de bulunan ve kendisine sponsor olan bir şirket için çalışmak üzere İngiltere vizesi başvurusu yapacak olan kişi aşağıda gösterilen şemadaki şartları taşımalı ve toplamda 50 puanı karşılıyor olmalıdır. Ancak bunun yanı sıra, İngilizce yeterlilik şartı ve maddi yeterlilik şartları da aranacaktır.

İngiltere Tier-2 Genel Çalışma Vizesi’ne başvuru yapabilmek için  en az B1 seviyesinde İngilizce bildiğinizi gösteren bir belge ile dil yeterliliğini karşıladığını gösterebilmeniz gerekir. Maddi yeterlilik şartını sağlamak için ise banka hesabınızda £945 bulundurmanız gerekir. Muaf olan kişiler hariç olmak üzere, başvuru sahipleri bu parayı başvuru yapacakları tarihten önce en az 90 gün hesaplarında tutmak zorundadır.

 

Puanlama Sistemi

  • Eğer iş eksikliği olan meslek alanları listesindeki işlerden birisi ise: 50 Puan
  • Eğer teklif edilen iş yerel işgücü testini geçmekte ise: 30 Puan
  • Eğer şirket içi transfer söz konusu ise: 30 Puan
  • Öğrenim sonrası iş söz konusu ise : 30 Puan

 

  • Eğer belirlenmiş ve onaylı bir lisans altı diploma yok ise: 0 Puan
  • Eğer belirlenmiş veya onaylı lisans altı bir diploma var ise : 5 Puan
  • Üniversite lisans veya yüksek lisans (Master) diplomaları var ise: 10 Puan
  • Doktora diplomasi var ise: 15 Puan

 

  • Yapılacak olan işten elde edilecek brüt gelir £17.000.00 altında ise: 0 Puan
  • Yapılacak olan işten elde edilecek brüt gelir  £17.000 -£19.999.99 arasında ise: 5 Puan
  • Yapılacak olan işten elde edilecek brüt yıllık gelir £20.000 -£21.999.99 arasında ise: 10 Puan
  • Yapılacak olan işten elde edilecek yıllık brüt gelir £22.000 -£23.999.99 arasında ise: 15 Puan
  • Yapılacak olan işten elde edilecek yıllık brüt gelir £24.000.00 ve üstünde bir miktar ise: 20 Puan

 

İngiltere’yebu İngiltere çalışma vizesi ile en fazla 5 yıl, 14 gün ya da Sponsorluk Belgesinin (CoS) üzerinde yazan süreye ek olarak 1 ay süre ile gelebilirsiniz. Bu İngiltere vizesi ile İngiltere’de kalışınız toplamda 6 yılı geçmediği takdirde vize sürenizi 5 yıl daha uzatmak için İngiltere’den başvuruda bulunabilirsiniz. Buna ek olarak, İngiltere’de toplamda 5 yılı doldurmanız ile sürekli oturum iznine başvuru yapabilirsiniz.

İngiltere Tier - 2 Genel Çalışma Vizesi ile İngiltere’de kalmaya başlamanız Sponsorluk Belgesinin (CoS) üzerinde yazan başlangıç tarihinden en erken 14 gün önce başlayabilir. Bu hususa da oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu İngiltere vizesi ile İngiltere’ye gelen şahıs hiç bir şekilde devlet sosyal yardımlarından faydalanamaz veya faydalanmak için başvuru yapamaz. Bu İngiltere vizesi ile İngiltere’ye giden kişi İngiltere’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde polis kaydı yaptırmak zorundadır.

İngiltere Tier - 2 Genel Çalışma Vizesi İngiltere’ye gitmeden 3 ay öncesine kadar başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz tarihten itibaren 3 hafta içerisinde vize başvurunuz İngiltere Konsolosluğu vize memurlarınca incelenecek ve sonuç size bildirilecektir.

İngiltere Tier-2 Genel Çalışma Vizesi başvuruları oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. Bu İngiltere vizesi türü ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattıvasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "Tier 2 - İngiltere Genel Çalışma Vizesi" sayfası 11765 defa okundu
  • ingiltere çalışma izni vizesi, çalışma izni vizesi, ingilterede çalışmak, ingiltere vizesi, tier2 çalışma izni vizesi, tier5 çalışma izni vizesi
Paylaş: