İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Çalışma Vizeleri / Tek Temsilci için İngiltere Vizesi

Tek Temsilci için İngiltere Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-12-11 09:39:06

Yurtdışında bir ülkede bulunan ve Birleşik Krallıkta / İngiltere’de ticari faaliyet göstermeyen ve temsilcisi olmayan şirketler için Birleşik Krallıkta ana firmaya bağımlı bir şirket ya da şube açmak isteyen kişiler Birleşik Krallık Dışında Bulunan Şirketin Tek Temsilcisi olarak vize başvurusunda bulunabilmektedir.

Birleşik Krallık dışında bulunan şirketin tek temsilcisi olarak vize başvurusunda bulunabilmek için başvuru sahibinin Birleşik Krallık dışında bulunan bir firmanın tek temsilcisi olması ya da Birleşik Krallık dışındaki bir gazete, haber ajansı ya da yayın yapan bir kuruluşun uzun süre İngiltere’ye göndermek istediği bir şahıs olması gerektiği bu vize türü için çok dikkat edilmesi gereken bir husustur.

İngiltere Çalışma vizesi türlerinden birisi olarak değerlendirilebilecek olan şirketin tek temsilcisi (Sole Representative) kategorisi altında başvuru yapabilmek için başvuru sahiplerinin birtakım yeterlilik şartları ile dil şartını sağlamaları gerekmektedir. Bu şartları şu şekilde listeleyebiliriz;

-  Başvuru sahibinin çalıştığı kurumun temel faaliyet alanının ve faaliyet gösterdiği yerin Birleşik Krallık dışında olması gerekir.

-  Birleşik Krallık dışında bulunan şirketin tek temsilcisi olarak vize başvurusunda bulunacak kişinin çalışmak istediği sektör ile ilgili kapsamlı bir tecrübeye ve bilgiye sahip olması gerekmektedir.

-  Başvuruyu yapacak şahsın çalıştığı kurumda yüksek bir pozisyonda olması ve gerekli kararları alabilecek bir şahıs olması gerekmektedir. Örneğin, kişinin imza yetkisinin olması bu vizenin değerlendirilmesi sürecinde oldukça faydalı olacaktır.

-  Bu kişinin Birleşik Krallık’ta aynı şirket için bir şube ya da ana kuruluşa bağımlı olan bir şirket kuracak olması gerekmektedir. Yani başvuru sahibinin Birleşik Krallık’ta hiçbir şekilde faaliyet göstermeyen bir şirketi temsil etmek üzere geliyor olması gerekmektedir.

-  Birleşik Krallık’ta kurulacak olan bağımlı şirket veya şubenin ana şirket ile aynı işi yapıyor olması gerekmektedir.

-  İngiltere’de olmayan şirketi kurmaya gelen kişiler, şirketin kuruluşunun ilk ayında şirketi limited şirket olarak kayıt yaptırmaları gerekir.

-  Başvuru sahibinin yurtdışında bulunan bir şirketin tek temsilcisi olması ya da yurtdışında bulunan bir gazetenin, haber ajansının veya yayın yapan bir kuruluşun uzun bir süre ile İngiltere’ye göndermek istediği bir kişi olması gereklidir.

-  Başvuru sahiplerinde aranan standart bir gelir düzeyi olmamakla birlikte, kendilerini ve varsa bağımlılarını (eş ve 18 yaş altı çocuklar) geçindirebilecek düzeyde bir gelirlerinin olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sürecinde, ödenecek olan maaşın kıdemli bir çalışan için uygun ve yeterli düzeyde olup olmadığı hususuna da bakılacaktır.

-  Başvuru sahiplerinin İngilizce yeterlilik şartını da sağlamaları gerekmektedir. Başvuru sahibi en az A1 düzeyinde dil bildiğini gösterebilmelidir.

 

Birleşik Krallık’ta şirketin tek temsilcisi olmak için başvuruda bulunan kişinin başvurusunun olumlu sonuçlanması halinde kendisine 3 yıla kadar bir süre için vize verilecektir. Bu kişiler aynı işveren için görevlerine 3 yıl boyunca devam ederlerse, şirketin merkez ofisi hala İngiltere dışında olmaya devam ederse ve tek temsilci olan bu kişi yeterlilik şartlarını karşılamayı sürdürdüğü müddetçe İngiltere’de uzatma başvurusu yaparak 2 yıl kadar daha vize alabilirler. Ayrıca tek temsilciler, toplam 5 yıl boyunca İngiltere’de yasal olarak bulunduktan sonra Süresiz Oturum İzni için başvuru yapabilirler.

Bu kategoride İngiltere vizesi alan bireyler bağımlıları (eşleri/partnerleri ve 18 yaşının altında bağımlı çocukları vb.) için de başvuruda bulunabilme ve aile üyelerini de Birleşik Krallığa getirme hakkına sahiptirler.

Bu vize türü ile İngiltere’de var olan bir şirkette temsilci olamayacağınızı unutmamalısınız. Eğer halihazırda var olan bir şirkette temsilci olacaksanız Tier-2 Genel kategorisi altında başvuru yapmanız gerekecektir. Ayrıca bağımsız olarak kendi şirketini kurmak isteyenler de bu vize türüne başvuru yapamayacaklardır. Eğer ki İngiltere’de bağımsız bir şekilde şirket kurmak istiyorsanız Tier-1 Entrepreneur vizesine başvuru yapmanız gerekecektir.

Tek temsilci başvurularında dikkat etmeniz gereken hususlardan bir diğeri de, başvuru sahiplerinin ana şirkette %30dan fazla hisse sahibi olmamaları gerektiğidir. Aksi taktirde başvuruda sorunlar yaşanacak hatta başvurunun reddi kararı verilebilecektir.

Birleşik Krallık dışında bulunan şirketin tek temsilcisi başvuruları oldukça dikkatli hazırlanması ve hassasiyet gösterilmesi gereken başvurulardır. Bu bağlamda yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "Tek Temsilci için İngiltere Vizesi" sayfası 2015 defa okundu
  • tek temsilci, Birleşik Krallık, ingiltere vizesi, çalışma vizesi
Paylaş: