İNGİLTERE VİZESİ
BAŞVURULARI

İngiltere Vizesi / İngiltere Çalışma Vizeleri / İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (Çalışan)

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (Çalışan)

Güncellenme Tarihi: 2017-10-22 06:15:04

Yalnızca İngiltere'den başvuru yapılabilecek bu vize türüne sadece yasal olarak İngiltere'de yaşarken yasal çalışma izinleriyle aynı iş yerinde aralıksız 1 sene çalışanlar, bu bir sene sonunda İngiltere'de/Birleşik Krallık’ta aynı iş yerinde çalışmaya devam edilebilmek amacıyla Ankara Anlaşması Çalışan Vizesi’ne başvurabilirler.

İngiltere Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi, Türkiye’den başvuru yapılabilecek bir vize türü değildir. Bu İngiltere vizesi, sadece yasal olarak İngiltere’de/Birleşik Krallık’ta yaşarken yasal çalışma izinleriyle aynı iş yerinde aralıksız 1 sene çalışanlara bu bir sene sonunda İngiltere’de/Birleşik Krallık’ta aynı iş yerinde çalışmaya devam edilebilsin diye verilen bir İngiltere vizesi türüdür. Bu İngiltere vizesine başvuru yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Ankara Anlaşması Çalışan Vizesi;

  1. Türkiye’den başvuru yapılabilecek bir vize değildir.
  2. İngiltere’ye herhangi bir İngiltere vizesi ile gider gitmez yapılabilecek bir vize başvurusu değildir.
  3. İngiltere Turist vizesi gibi bir vize ile çalışma izni olmaksızın çalıştıktan sonra alınabilecek bir vize değildir.
  4. Yasal İngiltere çalışma izni olmadan çalıştıktan sonra alınabilecek bir vize değildir.
  5. Kendi işyerinizi kurarak alabileceğiniz bir vize değildir.
  6. Çalışmadan sadece öğrenci olarak İngiltere'de bulunulduğunda alınabilen bir vize değildir.

 

İngiltere Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi Bağımlıları

Ankara Antlaşması ile çalışan olarak İngiltere vizesi alanların eş ve 18 yaşından küçük çocukları için İngiltere’de beraber yaşayabilmek üzere İngiltere vizesi talep etme imkânları bulunuyor. Burada önemli olan noktalar;

  1. Eşler mutlaka resmi nikâhla evli olmalıdırlar.
  2. Eşlerin her ikisi de mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır.
  3. Çocuklar (öz, üvey, evlatlık) mutlaka 18 yaşından küçük olmalıdır.

 

Ankara Anlaşması Çalışan Vizesi sahiplerinin bağımlıları İngiltere Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi ile aynı prosedürlere tabii durumdadırlar. Bu bağlamda;

  1. İngiltere Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi bağımlıları (eş ve çocuk) vizelerinin süresi İngiltere’de / Birleşik Krallık’ta yaşayan eşin vize süresi kadar verilir.
  2. Vize bitiminde aileler beraber başvuru yaparak vizelerini uzatabilirler.
  3. Bağımlı eş ve çocuklar farklı iş yerlerinde çalışabilir ve/veya kendi işlerini kurabilirler.

 

Yukarıdaki bilgiler İngiltere Ankara Anlaşması Bağımlı Vizeleri sayfasında verilen bilgiler ışığında, Birleşik Krallık’a/İngiltere’ye Ankara Antlaşması iş sahibi veya çalışanının aile bireyi olarak vize başvurusu yapmak isteyen ailelere tavsiyemiz, web sitemizdeki bilgileri dikkatlice okumaları ve danışmanlarımızla iletişime geçerek başvuru hazırlıklarına en kısa sürede başlamalarıdır.

Ankara Antlaşması’na iş sahibi veya çalışan olarak başvuracak kişiler ve bağımlılarının yaptıkları vize başvuruları, randevu günü başvuru sahibinin parmak izi vermesinden itibaren, 3 ay yani 90 gün içerisinde sonuçlanır. Yani başvurunun niteliğine ve Konsolosluğun yoğunluğuna göre 90 güne kadar herhangi bir zamanda sonuç alınabiliyor. Ancak genel eğilim başvuruların daha kısa sürede sonuçlanmasıdır.

 

Bu bilgilerin web sitemizde verilmiş olmasının temel nedenleri;

  1. İngiltere’de/Birleşik Krallık’ta Ankara Anlaşması Çalışan Vizesi ile kalanların İngiltere’den/Birleşik Krallıktan ilk İngiltere vizesi başvurularının yapımı konusunda danışmanlık hizmeti sağlamak,
  2. İngiltere’den/Birleşik Krallıktan İngiltere Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi almış olanların İngiltere vizesi uzatma başvuruları hakkında danışmanlık hizmeti sağlamak,
  3. Ankara Anlaşması Çalışan Vizesi alanların eş ve çocuklarının bağımlı vizesi başvuruları hakkında bilgileri verebilmektir.

 

CSS Legal aracılığı ile vize başvurusu yapmak istediğinizde, başvurunuz ile ilgili masrafınızı yatırmanız mukabilinde danışmanınız tarafından gönderilecek olan evrak listesindeki belgeleri mümkün olduğunca eksiksiz hazırlamanız ve danışmanınızın size yönelteceği sorulara mümkün olduğunca eksiksiz ve detaylı cevap vermeniz gerekecektir.

Firmamız uzmanları yapacakları ilk inceleme neticesinde başvuru ve dosyadaki eksik ve problemler hakkında sizi bilgilendirecekler ve başvurunuzun başarılı olabilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritası belirleyeceklerdir. Danışmanınızın belirttiği ek bilgi ve dokümanları sağladıktan sonra başvurunuzla ilgili olan formlar, tercümeler, başvuru ve randevu yine danışmanınız tarafından sağlanacaktır.

Unutulmamalıdır ki Ankara Antlaşması ile iş sahibi veya çalışan olarak yaşayanların bağımlıları için yapılan vize başvurularında hazırlık aşaması formların doldurulmasından daha önemli bir süreçtir. Dosyanın hazırlığı ve eksik ya da hatalı evrakların tespiti ile bu eksiklerin ve sorunların giderilmesi neticesinde ancak formlarınız, başvuru dosyanız ve randevunuz son şeklini alabilir. Şayet danışmanınız gerekli görürse başvurunuzu desteklemek amacıyla “Sponsorluk Deklarasyonu” da hazırlayacaktır.

İngiltere/Birleşik Krallık Konsolosluğu başvuru sahibini gerekli gördüğü takdirde mülakata çağırabilmektedir. Yine gerekli görüldüğünde İngiltere’de/Birleşik Krallıkta yaşayan eş telefon ile aranarak veya İngiltere/Birleşik Krallık içinde yetkili mercilere davet edilerek mülakata tabi tutulabilmekteler.

İngiltere Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi türlerine yapılacak olan başvurular oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Bu bağlamda CSS Legal Londra ofisi aracılığıyla Ankara Anlaşması Çalışan Vizesi ilk başvurunuzu ve uzatma başvurularınızı yapabilirsiniz. Ofislerimize telefon veya e-mail yardımı ile ulaşabilir veya ofislerimizi ziyaret ederek danışmanlarımızla görüşebilir ve bilgi edinebilirsiniz. Bu İngiltere vizesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi (Çalışan)" sayfası 10300 defa okundu
  • ingiltere vizesi, ankara antlaşması, ingiltere, vize, ankara, antlaşma, anlaşma, çalışan, ankara anlaşması çalışan vizesi, öğrenci vizesi, ingilterede part-time çalışmak
Paylaş: